Članice Soroptimist kluba Ptuj bodo drevi v dominikanskem samostanu gostile tradicionalni humanitarni koncert ob dnevu žena.

Članice Soroptimist kluba Ptuj bodo drevi v dominikanskem samostanu gostile tradicionalni humanitarni koncert ob dnevu žena. 

Po besedah nove predsednice Vide Petrovič si želijo, da bi tudi letošnji dobrodelni dogodek prinesel upanje vsem, ki potrebujejo takšno ali drugačno pomoč. 

S petjem bodo svoj delež prispevale pevke ženskega zbora Lilith.

Ptujske soroptimistke so lani z zbranimi sredstvi pomagale Mojci Sagadin, ki potrebuje specialne fizioterapije, Osnovni šoli Ljudevita Pivka za nakup terapevtskega stola za eno od njihovih učenk, pri izvedbi projekta Mirno morje, v okviru katerega vsako leto omogočijo letovanje otrokom s Ptujskega, ki še niso bili na morju, ter Lauri Vukojević pri nadaljevanju šolanja na višji zdravstveni šoli.

Denar, ki ga zberejo z vsakoletnim koncertom, je sicer njihov osrednji finančni vir, medtem ko članice kluba z lastnimi prispevki in članarino podeljujejo štipendije, lani Tonji Šeruga za nadaljevanje študija medicine. 

Vsako leto namreč omogočijo eno ali dve štipendiji najbolj perspektivnim mladim talentom na področju znanosti, kulture, umetnosti, pa tudi tehnike.

Sre, 19.6.2024
Inovativni sistemi omogočajo naravno osvetlitev tudi v prostorih brez oken. Z njimi lahko učinkovito razsvetlite temne kotičke vašega doma ali delovnega prostora.

Soroptimistke ženskam v stiski pomagajo že več kot dve desetletji

Klub sodeluje tudi s Centrom za socialno delo Ptuj, in sicer pri osveščanju o družinskem nasilju, njegovem prepoznavanju in ukrepanju, center pa jim pomaga s podatki o ljudeh, ki potrebujejo pomoč. 

Soroptimistke so sodelovale tudi pri ustanovitvi prve varne hiše na Ptuju, ženskam v stiski pa tudi sicer pomagajo že več kot dve desetletji.

Njihov doslej največji projekt je bil nakup mamografa za ptujsko bolnišnico, v najstarejše slovensko mesto pa so uspele pripeljati tudi preventivni program Dora. Aktivne so tudi v mednarodnem prostoru, že na lanskem koncertu pa so predstavile prvo štipendistko, ki je prejela mednarodno štipendijo v Ženevi.

Starejše novice