Foto: Jure Banfi
Kaj bodo ptujski lokali prinašali v letošnjem letu?

Ker se prvi mesec novega leta že izteka, smo naredili kratek pregled dogajanja okoli gostiln in lokalov na Ptuju.

Preverili smo, kaj bo novega v letu 2023, kateri lokali odpirajo svoja vrata in kateri bodo dogodki, ki bodo zaznamovali to leto?

Hiša Divino

Hiša Divino, ki se nahaja na Panonski ulici 1 na Ptuju, v letu 2023 prinaša nekaj novosti za goste. V letu 2023 pripravljajo več dogodkov, ki bodo goste spodbudili, da se imajo v njihovem lokalu dobro.

»Leto 2023 bo leto polno izzivov, saj vsled draginje pričakujemo naraščanje stroškov na eni strani in upadanje prometa na drugi strani. Zato se bomo za naše goste še posebej trudili in poskušali ponuditi naše storitve po čim bolj konkurenčnih cenah in visoki kvaliteti, ki smo se ji zaobljubili,« so pojasnili za Ptujinfo.

Dogodki se bodo začeli že v februarju za valentino ter za pust. Vsak mesec bodo prirejali tudi večere z didžeji, ki bodo ob dobri glasbi ponujali tudi različne cocktaile. 

»K sodelovanju bomo povabili mlade glasbene skupine in posamezne izvajalce, ki se želijo predstaviti javnosti, s čimer želimo pritegniti mlajšo populacijo. V poletnem času bo sledila tradicionalna ptujska noč, kjer že vrsto let sodelujemo z odličnimi izvajalci. Na naših velikih zaslonih se bodo na lokacijah Bara Divino in Divino Momento caffeja predvajali prenosi svetovnega prvenstva v košarki in odbojki,« so še pojasnili v Hiši Divino.

Bar Ranca Ptuj

Bar Ranca Ptuj, ki se nahaja na lokaciji K Jezeru 18 a, je v preteklih letih prirejal vrsto dogodkov, ki so gostom popestrili dneve ter večere. Opazili smo lahko Luko Basija, Žana Serčiča ter mnoge druge.

A prihodnost Bara Ranca Ptuj je še trenutno neznana. Letos bo nov razpis za ta bar, saj je trenutna pogodba potekla, smo izvedeli.

Piramida Nostalgia Club

Kot smo že poročali, se bo na Ptuju ponovno odprl lokal Piramida, ki ga je na dražbi kupil znan ptujski fotograf Albin Bezjak.

V začetku oktobra so že testirali ozvočenje, zračenje in luči. Imenu Piramida pa naj bi Bezjak dodal tudi svojo znamko Nostalgia Club.

Ohranil bo tudi vse stare napise, ki so včasih krasile stene. Lokal bo ponovno po dvajsetih letih oživel. Točnega datuma otvoritve še ni, a verjamemo, da se bomo v lokalu ob nostalgičnih ritmih lahko kmalu zavrteli po plesišču.

Campus Sava Ptuj

Campus Sava Ptuj, ki se nahaja na Žnidaričevem nabrežju 2 na Ptuju, pa trenutno prireja prenose svetovnega prvenstva v rokometu. Na svoji Facebook strani so objavili tudi datume, kdaj bodo tekme. 

Za ljubitelje športa prirejajo tudi prenose ostalih tekem, kot so nogometne tekme.

V sklopu Campus Save Ptuj pa je tudi karnevalska dvorana, kjer bo tudi Kurentovanje 2023. Predstavile se bodo skupine, kot so Mambo Kings, Kingston, Polkaholiki in še vrsta drugih.

Starejše novice