Krak Raičeve ulice, ki se nadaljuje v Maistrovo ulico.
Križišče na eni od pomembnejših vpadnic v Ptuj je precej zapleteno za tiste, ki niso redno na relaciji mimo parkirišča pod gradom. Si lahko obetamo krožišče?

Križišče med Raičevo ulico in Maistrovo ulico, mimo parkirišča pod gradom, je precej zapleteno za tiste, ki na tej relaciji ne vozijo pogosto. Iz smeri Vičave gre za sistem dvojnega ustavljanja, kar posebno zmede turiste in tiste, ki Ptuj le obiščejo. 

Iz strani Vičave pa pogled na desno nekoliko omeji tudi živa meja, ki obdaja parkirišče pod gradom in parkirani avtomobili.  

Prav to je občanka izpostavila na portalu Izboljšajmo Ptuj, portalu, kjer lahko vsi občani in občanke podajo pobude za izboljšanje našega mesta. 

»Ljudje ne razumejo pravil«

Izpostavila je, da je križišče nepregledno, ljudje pravil ne razumejo in zato pogosto prihaja do odvzemov prednosti.

Pogosto se dogaja, da domačini, ki so se uporabe križišča naučili, potrpežljivo čakajo na odločitve tujcev, turistov in tistih, ki jim je križišče novo. 

»Ste razmišljali o postavitvi krožišča? Tukaj bi bilo zelo potrebno,« je jasna občanka. 

Tudi občina želela krožišče, a dogovor ni bil dosežen 

Za dodatna pojasnila smo se obrnili na ptujsko občino. Za Ptujinfo so pojasnili, da so že pred časom pristopili k izdelavi projektne dokumentacije za izvedbo krožišča pri parkirišču pod gradom. 

Križišče sicer delno poteka po območju državne ceste, dogovor za izvedbo pa ni bil dosežen. 

S strani uporabnikov sicer niso dobili direktnih informacij o slabi orientaciji ali vidljivosti na tem območju, prav tako pa na območju ni bilo zaznanih prometnih nesreč. 

A občina dodaja, da bo dogovor za ustrezno ureditev vsekakor potreben. 

»Območje obstoječega križišča poteka po dveh krakih državne ceste in enem kraku občinske ceste, zato bo vsekakor potreben dogovor z Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo za ustrezno bodočo ureditev,« so zaključili. 

Starejše novice