Najbolj priljubljeno hrvaško pivo se na hrvaško morje najbolj splača peljati kar iz Slovenije.

Zgražanjem na račun visokih cen na hrvaški obali ni videti konca. Ampak če ste mislili, da se lahko visokim cenam izognete tako, da se izogibate gostiln in restavracij, se motite.

Na račun turistične sezone se želijo očitno omastiti tudi nekateri trgovci.

'Top cena' najbolj priljubljenega hrvaškega piva

Obiskovalci otoka Krka, kjer letuje tudi ogromno Slovencev, so te dni neprijetno presenečeni nad cenami piva v trgovinah. Nedvomno je pivo Ožujsko najbolj priljubljeno hrvaško pivo, pločevinka 'Žuje', na kateri so se nabrale kapljice rose, pa eden izmed ljubših prizorov, ki tipičnega dopustnika še dolge mesece spominja na brezskrbne dni ob morju.

A ob obisku poslovalnic trgovske mreže Trgovina Krk, ki ima najbolj razvejano mrežo prodajaln na otoku, za ohladitev sploh ne boste potrebovali piva, saj vas bo ohladil že hladen tuš ob pogledu na cene piva.

Za pollitrsko pločevinko 'Žuje' boste morali odšteti kar 1,85 evra. Za dodatno dozo smeha pa poskrbi še oznaka 'Top cijena', ki označuje, da gre za akcijsko ceno in priložnost, ki je res ne gre zamuditi.

Nekoliko ceneje boste jo odnesli, če namesto piva kupite radler, ki je iz 1,75 evra znižan na neverjetno ugodnih 1,55 evra.

Pivo v pločevinki za več kot dva evra

A to še zdaleč ni rekord po višini cene pločevinske Ožujskega piva v trgovini. V manjših zasebnih prodajalnah so cene lahko še občutno višje. Tako je denimo za pollitrsko pločevinko v manjši prodajalni v obmorskem kraju Šilo potrebno odšteti kar 2,30 evra.

Le dobrih 100 metrov vstran pa boste v gostilni z razgledom na morje odšteli samo 30 centov več.

Bomo sosedi pivo Ožujsko na morje vozili od najboljšega soseda?

Če so cene najljubšega hrvaškega piva na hrvaški obali precej zasoljene, bo morda najbolje, če ga boste v skladu s staro slovensko tradicijo s seboj pripeljali kar od doma.

Pri najboljšem sosedu ga lahko trenutno kupite namreč za le 1,09 evra ali skoraj 60 odstotkov ceneje.

Starejše novice