Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 8. februarja, opravili 1566 PCR in 51.036 hitrih antigenskih testiranj na koronavirus in pri tem potrdili 5076 novih okužb.

V statistiko so tako poleg PCR testiranj všteta tudi testiranja s hitrimi antigenskimi testi. Po novem protokolu testiranja bodo imeli vsi, pri katerih bo hitri antigenski test pozitiven, potrjeno okužbo s sars-cov-2, ne glede na to, ali imajo simptome ali ne.

Za primerjavo: Dan prej so ob 3172 PCR in 121.068 hitrih antigenskih testiranj potrdili 11.098 novih okužb. 

Po zadnjih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je tako v Sloveniji trenutno 173.691 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

Podravje beleži 776 novih okužb

Največ novih okužb, in sicer 211, so ponovno zabeležili v Mariboru. Sledita mu Ptuj z 58 ter Slovenska Bistrica s 53 novimi okužbami s koronavirusom. 

Občina Ormož beleži 43 novih okužb, občina Hoče - Slivnica pa 26 novih primerov. 24 novih okužb so zabeležili tudi v občini Rače - Fram, 23 pa v Lenartu.

Šentilj ima 21 novih okužb, Kungota pa 20. 17 novih primerov so potrdili tudi v občinah Selnica ob Dravi ter Hajdina. Občine Miklavž na Dravskem polju, Duplek in Gorišnica so imele po 16 novih okužb. 

Nove primere imata tudi občini Kidričevo in Ruše, in sicer 15 okužb. 14 pa so jih zabeležili v občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah. V Pesnici in Markovcih je bilo 13 novih primerov. 

12 primerov je zabeležila občina Majšperk, po 11 okužb pa občini Videm in Cirkulane. Deset novih primerov je bilo v občini Podlehnik ter občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah. Občina Starše je imela devet novih okužb, Poljčane pa osem.

Sedem novih primerov je bilo tudi v Oplotnici, Sveti Ani ter Središču ob Dravi. Šest pa v Destrniku, Benediktu in Žetalah. 

Pet novih primerov so potrdili v štirih občinah, in sicer v občinah Lovrenc na Pohorju, Sveti Tomaž, Zavrč ter Cerkvenjak. Štiri primere pa sta imeli občini Dornava in Makole. Občini Juršinci ter Sveti Andraž v Slovenskih goricah sta imeli po tri nove primere. Samo eno novo okužbo so zabeležili v Trnovski Vasi. 

V zadnjem dnevu so prav vse občine zabeležile nove primere. Tako ni nobena podravska občina brez novih okužb.

Najbolje kaže Svetemu Andražu v Slovenskih goricah

Po aktivnih okužbah najbolje kaže Svetemu Andražu v Slovenskih goricah, kjer jih imajo 131. 

Najslabše kaže še vedno Mariboru, kjer je trenutno kar 8048 aktivnih okužb. Sledi Slovenska Bistrica, kjer je 2739 aktivnih okužb in Ptuj z 2116 aktivnimi okužbami.

Kako je s precepljenostjo?

V Podravju, kjer biva 328.469 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 185.804 oziroma 56,6 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 178.666 posameznikov oziroma 54,4 odstotka prebivalcev.

S tretjim, poživitvenim odmerkom je v Podravju cepljenih 88.183 oseb oziroma 26,8 odstotka prebivalcev.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice