Slika je simbolična.
Lendavski policisti so prejeli prijavo občana, ki naj bi v vinogradu v bližini gradu opazil pumo. O videnju pume so pred dnevi že poročali iz sosednjega Medžimurja. Je ta zdaj res zašla v Slovenijo?

Pred dnevi je pri naših južnih sosedih izbruhnila vest, da se med Medžimurjem in Podravino potika velika mačka. Šlo naj bi za pumo, ki se podnevi skriva, po sončnem zahodu se pa podaja na lov in vznemirja očividce. Med drugim sta o srečanju s pumo poročala voznika avtomobila in ribič.

O videnju pume zdaj poroča tudi občan Lendave, ki je podal prijavo na policijo. Kot poroča Lendavainfo.com so se policisti nemudoma odpravili na teren, a pume niso izsledili. 

Očividec je za omenjeni portal opisal, da je šlo za »žival sivo-rjave barve, ki se je premikala počasi in precej elegantno« in da je zagotovo šlo za pumo. 

Vir: Lendavainfo.com

Mislili so, da je lovec pijan

Prvi naj bi veliko mačko opazil hrvaški lovec Josip Štefić, ki je pumo posnel s termovizijsko kamero v naravnem parku Mura-Drava.

Kot je Štefić povedal za časnik Jutranji list, je nato doma pogledal posnetek in obvestil predsednika lovskega društva, da naj ne streljajo na divjo mačko, saj ranjena postane divja zver. Dokler predsednik lovcev ni videl posnetka, je mislil, da je lovec pijan.

Je divja zver ljubljenček slovenskega lastnika?

Ker v nobenem živalskem vrtu niso prijavili izginotja živali, hrvaški lovci ugibajo, da bi lahko eksotična žival pobegnila slovenskemu ali madžarskemu lastniku. Posedovanje divje mačke je sicer ponekod po Evropi povsem legalno. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice