Na igrišču Športnega društva Grajena se je pričela izvajati investicija, vredna skoraj 55 tisoč evrov.

Na glavnem in pomožnem nogometnem igrišču Športnega društva Grajena se je pričela izgradnja namakalnega sistema

Športno društvo trenutno šteje preko sedemdeset članov, članska nogometna ekipa pa deluje v 1. ligi medobčinske nogometne zveze Ptuj. Poleg članske ekipe ima društvo še mlajše selekcije in tudi veteransko ekipo. 

Na igrišču tako skorajda vsak dan potekajo aktivnosti s treningi in prav zato se je nogometno igrišče nenehno infrastrukturno izpolnjevalo. Tako imajo igralci na voljo klubski fitnes in klubsko sobo, obiskovalci pa lahko ob tekmah uživajo na pokriti tribuni. 

Ob glavnem in pomožnem nogometnem igrišču je še nekaj manjših igrišč za odbojko, košarkarski koš in manjši park za zunanjo vadbo. 

Investicijo financira Mestna občina Ptuj, nekaj tudi Nogometna zveza Slovenije

Vrednost investicije za izgradnjo namakalnega sistema je 54.562,79 evrov, financira jo pa Mestna občina Ptuj. Del investicije bo sofinanciran tudi s strani Nogometne zveze Slovenije. 

Boštjan Skerbiš, predsednik Športnega društva Grajena, pravi, da so zadnji dve leti sicer imeli srečo in je tako dež redno osvežil travo, a da vedno temu ni tako. Investicija je tako pomembna prav iz razloga, ker lahko močno sonce in suša uničita travo. 

Tako igrišče z uničeno, zažgano travo ni več primerno za igro. 

V primeru hude suše in močnega sonca tako nogometno igrišče postane nerešljivo, saj razne druge oblike zalivanj odpadejo, pravi.

Edina rešitev je namakalni sistem, ki ga po ceveh vkopljejo v zemljo. Taka dela bodo trajala približno dve tedna, še pove Skerbiš. 

Starejše novice