Ptujska mestna svetnica si želi, da bi enkrat mesečno na ptujski tržnici organizirali sejem in tako dali možnost lokalnim obrtnikom in pridelovalcem za brezplačno koriščenje stojnic.

Lina Habjanič, ptujska mestna svetnica iz vrst Levice, je na zadnji seji oddala pobudo, da se na območju tržnice (novi Glavni trg) v obdobju od 15. aprila do 15. oktobra enkrat mesečno, ob nedeljah, izvede manjši sejem.

Predlaga, da bi bilo v sklopu teh manjših sejemskih dogodkov lokalnim ustvarjalcem, obrtnikom in pa pridelovalcem in predelovalcem prehranskih izdelkov omogočeno celodnevno brezplačno koriščenje stojnic.

»Predlagam nedeljske termine, ker imajo na ta dan potencialni obiskovalci možnost brezplačnega parkiranja na vseh parkiriščih,« je dejala. 

Kako ji odgovarjajo na občini? 

Na Mestni občini Ptuj so svetnici odgovorili, da so pobudo posredovali na Javne službe Ptuj in Kmetijsko gozdarski zavod Ptuj, ki bi lahko kakorkoli pomagali pri uresničitvi pobude.

Javne službe Ptuj so odgovorile, da lahko zagotovijo brezplačno koriščenje stojnic, ne morejo pa prevzeti organizacije oziroma izvedbe dogodka. 

Iz Kmetijsko gozdarskega zavoda Ptuj so odgovorili, da se zavedajo problematike prodaje izdelkov s kmetij. Dodali so, da so pred leti že aktivno nagovarjali kmetovalce za prodajo na mestni tržnici. 

»Žal so kmetovalce uspeli nagovoriti, da so sodelovali, odziv Ptujčanov za nakupe pa je bil minimalen, tako, da se je s projektom kmalu prenehalo,« so zapisali na ptujski občini. 

Starejše novice