Foto: nepremicnine.net
Prečesali smo nepremičninski portal nepremicnine.net in poiskali najcenejše hiše, ki so trenutno naprodaj na območju Upravne enote Ptuj. Predstavljamo pet hiš, ki kupca iščejo po ceni manj kot 25 tisočakov.

Cene hiš na Ptujskem se trenutno začnejo že pri okoli 12.000 evrih.

Za tak znesek seveda ne gre pričakovati vzdrževane in takoj vseljive hiše. Morda pa boste v naboru najcenejših hiš vendarle našli svojo priložnost.

Stara nebivalna hiša v Halozah za slabih 12 tisočakov

V naselju Strajna v občini Podlehnik je naprodaj hiša za 11.900 evrov, ki pa ni bivalna. Objekt meri okoli 60 kvadratnih metrov, pripada pa mu še okoli 1.129 kvadratnih metrov zemljišča.

Starejša hiša ima klet in pritličje. Obsega vinsko klet, kuhinjo z jedilnico in sobo s krušno pečjo. Nahaja se na sončni legi, ob asfaltirani cesti.

Zemljišče pod in okoli hiše je zazidljivo, zato je možna nadomestna gradnja.

Avtentična haloška domačija za 15.000 evrov

Na Mejah v občini Cirkulane se prodaja hiša za 15.000 evrov. Avtentična haloška domačija je bila zgrajena leta 1920. Stoji na vrhu griča s prekrasnim razgledom.

Hiša meri 45 kvadratnih metrov, pripada pa ji še 16.000 kvadratnih metrov zemljišča. Vse parcele tvorijo zaokroženo celoto.

K domačiji spadajo manjši vinograd, nasad sadnega drevja, malo gozda, vinska klet, preša, manjši hlev in orodje.

Nedokončana hiša za 22.900 evrov

V naselju Tibolci v občini Gorišnica je za 22.900 evrov naprodaj samostojna hiša. Objekt meri 49 kvadratnih metrov, pripada pa mu še 2.800 kvadratnih metrov zemljišča.

Hiša je nedokončana. V pritiličju ima kuhinjo z jedilnico, spalnico in neizdelano kopalnico s straniščem. V mansardi je mogoče izdelati še dve sobi.

V hiši sta elektrika in vaški vodovod, do objekta pa vodi 50 metrov makadamske ceste.

Starejša hiša, potrebna obnove, za 25 tisočakov

V Belavšku v občini Videm je naprodaj starejša hiša za 25.000 evrov. Hiša meri 69 kvadratnih metrov, pripada ji še 6.570 kvadratnih metrov zemljišča.

Samostojna hiša obsega klet in pritličje, potrebna pa je obnove. Stoji na vrhu hriba, na sončni legi.

Na parceli so priključki za elektriko in vodovod ter hišna številka.

Butana in delno kamnita hiša za 25 tisočakov

V Doleni v občini Videm je za 25.000 evrov naprodaj samostojna hiša. Meri okoli 43 kvadratnih metrov, pripada ji 7.388 kvadratnih metrov zemljišča.

Gre za starejšo butano in delno kamnito hišo z manjšim gospodarskim poslopjem in prešo. V objekt se vstopa na hodnik, nato pa v kuhinjo s shrambo in dve sobi. Iz cestne strani je vhod v kletne prostore, kjer je kamnita vinska klet.

Hiša stoji na čudoviti lokaciji z razgledom na Ptuj, Kidričevo, Donačko goro, Boč in Pohorje.

Starejše novice