Učenci Osnovne šole Olge Meglič Ptuj so se znova izkazali.
Kolesarji iz podravskih osnovnih šol so ponovno dosegli odlične rezultate in svojim šolam priborili denarne nagrade, kolesarske čelade in kolo.

Že deveto leto je program Varno na kolesu spodbudil mlade kolesarje k varni in aktivni vključitvi v promet. Letos je združil več kot 10 tisoč učencev iz 140 slovenskih šol. 

Mali kolesarji podravskim šolam priborili denarne nagrade, kolesarske čelade in kolo

Tudi letos so se odlično odrezali šolarji iz podravskih osnovnih šol. Osnovna šola Olge Meglič Ptuj je osvojila drugo mesto v sklopu razpisa A+B in tako prejela denarno nagrado v vrednosti 600 evrov.

Odlično pa so se izkazali tudi pri kolesarjenju v prostem času, kjer so s 10.765 kilometrov zasedli tretje mesto.

Osnovna šola Ormož je zasedla drugo mesto pri nalogi Kolesarim v prostem času in si s tem priborila denarno nagrado v vrednosti 200 evrov in kolesarske čelade za učence.

Ormoški šolarji so med letom zbrali neverjetnih 28.524 kilometrov.

Z oddano nalogo v sklopu razpisa A se je sreča nasmehnila Osnovni šoli Cirkovce, ki so v nagradnem žrebu prejeli kolo, ki ga podarja Zavarovalnica Triglav.

Osnovna šola Cirkovce je prejela kolo.

Uspešna tudi Osnovna šola Cirkovce

Pri programu Varno na kolesu že kar nekaj let sodeluje tudi Osnovna šola Cirkovce, ki je bila letos izžrebana kot prejemnica dodatne nagrade v sklopu razpisa A.

»Z učenci, ki se pripravljajo na kolesarski izpit, temeljito pregledamo okolico šole, kjer poteka tudi trasa za kolesarski izpit. Učenci so seveda vsak v svojem kraju pogledali skupaj s starši, kje so nevarne točke v prometu, kjer morajo biti še posebej pazljivi. Z veseljem se izražajo tudi pri likovnem pouku, kjer prometne situacije oziroma opremo kolesarja in kolesa predstavijo v različnih tehnikah. Z nami sodeluje tudi učiteljica za likovno vzgojo. Nagrado – kolo bomo vsekakor z veseljem uporabljali v prometu,« je povedala učiteljica Jožica Jurgec.

Šole so bogate nagrade prejele v preteklem tednu, ob zaključku letošnje sezone Varno na kolesu pa je Tanja Medved, vodja programa Varno na kolesu, povedala: »Namen programa Varno na kolesu ni le spoznavanje cestnoprometnih predpisov, ampak tudi spodbujanje mladih, da aktivno razmišljajo o prometni varnosti v svojem kraju.«

»Šole iz Podravja so s svojimi nalogami dokazale, da lahko o tako pomembni temi ozaveščamo tudi na ustvarjalen način, ki je otrokom blizu. Izjemna pohvala gre tudi učiteljicam, ki so kljub težavnim razmeram učence čez leto usmerjale in spodbujale,« je še dodala.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice