Slika je simbolična.
Maturantski izlet - priložnost, da se s sošolci poveselimo, odklopimo možgane od šolskih obveznosti, skratka, nepozabno in edinstveno doživetje. A le v primeru, da gre vse tako, kot je bilo načrtovano. 

V torek zjutraj so se na maturantski izlet v Grčijo, natančneje na otok Krf, v organizaciji Mondial Travel, odpravili tudi prekmurski dijaki iz Murske Sobote in Lendave. Potovanje, ki bi moralo trajati približno 15 ur, se je na koncu zavleklo v 40-urno kalvarijo.

Spali na hodnikih in trdih stolih

Razlog za tako dolgo potovanje je po pisanju portala lendava-online.net ta, da se jim v italijanski Anconi ni uspelo vkrcati na ladjo, saj so jim odhod kar trikrat prestavili.  

Ko pa se jim je v torek okrog polnoči le uspelo vkrcati, so ugotovili, da se bodo peljali s trajektom, kot palubni potniki, in ne z ladjo, kot je bilo obljubljeno.

Dijaki poročajo, da so spali na hodnikih in na trdih stolih, da se po več ur niti niso mogli javiti domačim.

Organizatorji dogodek obžalujejo

Na dogajanje pa so se odzvali tudi organizatorji, ki so med drugim zapisali, da je letošnja sezona zaradi velikega števila ljudi, ki si želijo potovanj, prinesla nove velike izzive, tako za avtobusne in letalske prevoznike, kot tudi ladjarje in organizatorje potovanj. Zato prihaja do odpovedi in zamud prevozov, kar se je pripetilo tudi prekmurskim dijakom.

Odziv organizatorja v nadaljevanju objavljamo v celoti. 

»Spoštovani,

maturantske izlete, ekskurzije in potovanja skupaj s potniki in njihovimi starši soustvarjamo že 26 let. Maturantska izkušnja je za dijake pogosto njihov prvi samostojni izlet. Navkljub stabilizaciji razmer z vidika pandemije koronavirusa, pa je letošnja sezona zaradi zaostritve globalne geopolitične situacije in predvsem zaradi znatnega dviga števila ljudi, ki si želijo potovanj, prinesla nove velike izzive, tako za avtobusne in letalske prevoznike, kot tudi ladjarje in organizatorje potovanj. Slednje je v preteklem obdobju rezultiralo predvsem v odpovedovanju prevozov in zamudah, ki se poznajo v letalskem in ladijskem prometu.

V agenciji Mondial Travel se vselej trudimo, da tovrstne nepredvidene zamude ne vplivajo na programe naših izletov; hvaležni smo, da je v aktualnem primeru ladjar, odgovoren za prevoz potnikov na relaciji Italija – Grčija, vnaprej sporočil prestavljen odhod, da smo lahko pravočasno urgirali in obvestili vse potnike in njihove starše/skrbnike. Avtobusne odhode iz Slovenije smo ustrezno prilagodili, poleg tega smo vsem potnikov iz omenjene skupine v dogovoru z ladjarjem uredili brezplačen obrok v ladijski restavraciji.

Pot z ladjo trenutno v skladu s spremenjenim urnikom poteka nemoteno in brez and težav. Maturantje se trenutno nahajajo pri mestu Brindisi, predviden prihod v Grčijo pa je okoli 19.00 po slovenskem času.

Kljub večernem prihodu na otok Krf bo dijakom v sklopu polpenziona omogočen obrok v hotelski restavraciji; hkrati pa omenjena sprememba časovnice vsebinsko ne bo vplivala na njihov program maturantskega izleta. Vse predvidene aktivnosti bodo potekale po programu.

Staršem in dijakom se zahvaljujemo za razumevanje in se hkrati iskreno opravičujemo za nastalo situacijo. Navkljub situacijam, na katere agencija nima neposrednega vpliva, je zadovoljstvo potnikov vselej na prvem mestu, zato bomo naredili vse, da dijakom pričaramo nepozabno maturantsko izkušnjo.

S spoštovanjem, ekipa Mondial Travel«

Starejše novice