Pri načrtovanju prenove ptujske mestne tržnice naj bi sicer razmišljali tudi o pustni povorki. A ta, kaže, v srcu mesta nima česa iskati.

Mednarodna pustna povorka je v preteklih letih vedno tekla tudi čez ptujsko mestno tržnico. Lokacija je bila med gledalci priljubljena zaradi prostornosti in vzpenjajoče se Slomškove ulice, s katere je bilo tudi iz ozadja povorko mogoče dobro videti.

Lani so zaradi gradbenih del na tržnici traso povorke morali spremeniti, a tudi letos in v prihodnjih letih se povorka na mestno tržnico ne bo več vrnila.

Spomnimo: sedem katalp je na ptujski mestni tržnici padlo, ker so motile enovitost prostora. Drevesa bi bila v primeru različnih prireditev napoti.

Po prenovljeni tržnici pustna povorka z večjimi vozili sploh ne more več. To ji onemogočajo drevesa, zasajena le nekaj metrov narazen. Z leti, ko bodo drevesa zrasla, bo prostora še manj.

Pri projektiranju so menda mislili tudi na povorko

Na Mestni občini Ptuj so sicer zagotovili, da so pri projektiranju mestne tržnice v obzir vzeli tudi traso povorke: »Povorka pa zdaj ni predvidena na tej lokaciji, ker smo želeli na tržnici narediti prostor za druženje v času med obema povorkama. Vsak dan se v sklopu Kurentovanja na tržnici odvijajo različni dogodki.«

Mednarodna pustna in karnevalska povorka, ki se bo začela to nedeljo, 23. februarja, ob 13. uri, bo torej tekla po enaki trasi kot lani.

Trasa nedeljske pustne povorke: Potrčeva cesta - Slomškova ulica - Trstenjakova ulica - Vinarski trg - Ulica heroja Lacka - Mestni trg - Krempljeva ulica - Minoritski trg - Dravska ulica.

Nastopajoči se bodo po povorki razkropili v tri smeri

Nedeljska povorka se bo letos zaključila že pri Miheličevi galeriji.

Kurenti bodo po Cankarjevi ulici nadaljevali pot na mestno tržnico.

Ostali nastopajoči brez vozil se bodo napotili skozi mestni park na parkirišče na Čučkovi ulici, od tam pa jih bodo avtobusi odpeljali v karnevalsko dvorano.

Vozila iz etnografskega in karnevalskega dela se bodo po Dravski ulici, Cafovi ulici, Prešernovi ulici, Muzejskem trgu preko Maistrove ulice usmerila proti karnevalski dvorani v Qcentru.

Avtomobile umaknite pravočasno

Zaradi povork in drugih prireditev v sklopu 60. Kurentovanja bodo potrebne začasne delne ali popolne zapore državnih in lokalnih cest, mestnih ulic, trgov in vpadnic na omenjene ceste.

V nedeljo med 11.00 in 17.30 bodo zaprli državne in lokalne ceste, po katerih bo potekala povorka, ter vpadnice na traso povorke. Zaradi prireditve na mestni tržnici bo prepoved vožnje po Slomškovi ulici mimo mestne tržnice v smeri Slovenskega trga veljala do približno 20.00.

»Osojnikova cesta bo ves čas sproščena za promet, obvoz za osebna vozila bo urejen iz smeri Vičave preko Ulice Vide Alič na Maistrovo ulico ter nato preko Volkmerjeve ceste pri bivšem lokalu Ring, Ulice 5. prekomorske na Vodovo ulico, Ulico Jožefe Lackove in na Slovenskogoriško cesto. Od tam bo preko Osojnikove ceste možna vožnja v smeri podvoza ali starega mostu čez Dravo,« so razložili na Mestni občini Ptuj.

Stanovalce širšega mestnega jedra organizatorji pustne povorke pozivajo, da v primeru načrtovanih poti svoja vozila pravočasno umaknejo izven trase povorke.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice