Slika je simbolična.
Ob stečaju ljubljanske estetske klinike Med-Art je Urad informacijskega pooblaščenca odprl informacijski postopek. 

Ob izvršbi so odpeljali zdravstvene kartoteke pacientov, med katerimi so tudi znani Slovenci. Čeprav jih je nekaj zasegel sodni izvršitelj, pa naj bi ostale neznano kam odpeljalo kar vodstvo klinike, poroča 24ur.com

Špela Grošelj, ena od estradnic, ki so koristile storitve Med Arta iz ljubljanske Rožne doline, ob tem izpostavlja, da je ni nihče obvestil, da so prenehali delovati, nihče pa ji ni javil tudi, kje in kako so zdaj shranjeni njeni osebni podatki. 

Zastopnica pacientovih pravic Duša Hlade Zore za 24ur.com dodaja, da so pacienti upravičeni do varovanja osebnih podatkov, saj je to njihova osebna stvar in je tako dejanje kaznivo. 

Na portalu Necenzurirano pa razkrivajo še, da so poleg kartotek s klinike tik pred stečajem izginili še štirje kilogrami zlatih palic in več kosov zlatnine, ob tem pa naj bi Med-Art strankam dolgoval vnaprej plačane posege, zdravnikom in dobaviteljem pa denar za opravljene storitve. 

Informacijska pooblaščenka pa je potrdila, da je bil danes uveden postopek inšpekcijskega nadzora, pri čemer opozarja, da so osebni podatki, kot so kartoteke, varovani kot temeljna pravica, ki se ne more kar prodati, poroča 24ur.com.

Starejše novice