Slika je simbolična.
Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 16. februarja, opravili 2446 PCR in 91.353 hitrih antigenskih testiranj na koronavirus in pri tem potrdili 4542 novih okužb, kar je 7652 manj potrjenih okužb kot prejšnjo sredo.

V statistiko so tako poleg PCR testiranj všteta tudi testiranja s hitrimi antigenskimi testi. Po novem protokolu testiranja bodo imeli vsi, pri katerih bo hitri antigenski test pozitiven, potrjeno okužbo s sars-cov-2, ne glede na to, ali imajo simptome ali ne.

Za primerjavo: Dan prej so ob 2368 PCR in 79.503 hitrih antigenskih testiranj potrdili 4716 novih okužb. 

Po zadnjih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je tako v Sloveniji trenutno 104.310 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

V Podravju 723 novih okužb, daleč največ v štajerski prestolnici

Največ novih okužb v Podravju so zabeležili v Mariboru, kar 217. Sledi Slovenska Bistrica z 62 novimi in Ptuj s 55 novimi okužbami s koronavirusom. 

39 novih okužb so zabeležili v Ormožu, 28 v občini Lenart 25, občina Pesnica jih ima 23, občina Hoče - Slivnica 21 novih okužb, v Šentilju in Rušah pa 16 novih okužb.

Nove okužbe beležijo tudi v občini Rače - Fram, kjer jih imajo 14, sledi občina Starše s 13 novimi okužbami, po 12 jih imajo v občini Miklavž na Dravskem polju, Videm in Hajdina, po 11 pa v občinah Duplek, Gorišnica, Markovci, Kungota, Poljčane in Lovrenc na Pohorju.

Deset novih okužb imajo občine Majšperk, Dornava, Svet Trojica v Slovenskih goricah, devet občini Kidričevo in Cirkulane, osem jih imajo v Oplotnici in Svetem Tomažu, sedem pa v občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah.

Šest novih okužb ima občina Selnica ob Dravi, Benedikt in Cerkvenjak, pet novih okužb imajo v občini Destrnik, Sveta Ana in Juršinci, štiri pa v občini Žetale.

Med zadnjimi z novimi okužbami sta občini Podlehnik in Zavrč, kjer so zabeležili tri nove okužbe, po dve pa jih imajo v Trnovski vasi in občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah. Za na konec so pa še po eno okužbe potrdili v občinah Središče ob Dravi in Makole.

Tako so prav vse podravske občine potrdile nove okužbe s koronavirusom.

Najbolje kaže Žetalam

Po deležu aktivnih okužb v občinah pa najbolje še zmeraj kaže Žetalam, kjer imajo 70 aktivnih okužb s koronavirusom. 

Daleč najslabšo epidemiološko sliko ima Maribor, kjer imajo kar 4667 aktivnih okužb. Temu sledi Slovenska Bistrica, kjer jih imajo 1308. 

Kako je s precepljenostjo?

V Podravju, kjer biva 328.469 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 185.951 oziroma 56,6 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 179.099 posameznikov oziroma 54,5 odstotka prebivalcev.

S tretjim, poživitvenim odmerkom je v Podravju cepljenih 89.954 oseb oziroma 27,4 odstotka prebivalcev.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice