*Fotografija je simbolična
Bi lahko bila prav vaša sladica posebnost Svete Trojice? To je možno s pomočjo natečaja, ki je pravzaprav del diplomske naloge.

Nuša Fekonja je študentka Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor. Pred njo je še zadnja etapa - pisanje diplomske naloge. Slednjo si je zamislila na drugačen in zanimiv način. 

Naslov njene diplomske naloge je »Priprava natečaja za izbor krajevne sladice Svete Trojice«. Na natečaju, pri katerem sodeluje z Zavodom za turizem Sveta Trojica in bo izveden v sklopu tradicionalne prireditve Trojicafest, bodo izbirali sladico Svete Trojice.

»Sveta Trojica se v zadnjem času zelo intenzivno posveča razvoju in v okviru tega v ospredje postavlja tudi turizem. Ker so se prizadevanja občine dotaknila tudi mene in mojega raziskovalnega področja v okviru diplomske naloge, sem se odločila, da v sodelovanju z Zavodom za turizem Sveta Trojica razpišem in izpeljem natečaj za najboljšo krajevno sladico Svete Trojice,« nam je povedala Nuša Fekonja. Njeno idejo je podprl tudi župan David Klobasa.

David Klobasa, župan občine Sveta Trojica in Nuša Fekonja

S sladico bodo razvajali najzahtevnejše goste

Na natečaju lahko sodelujejo vse pravne osebe, slaščičarji, kmečke gospodinje, ljubitelji sladic in sladokusci ter posamezniki, ki bi se želeli preizkusiti v kreativni pripravi lastnega recepta. 

»Na podlagi natečaja bomo izbrali najboljšo sladico, ki je v prihodnosti lahko označena kot krajevna sladica Svete Trojice in se pod to marketinško znamko tako ali drugače trži. Z izbrano sladico želimo poudariti našo izvirnost in gostoljubnost, z njo bomo razvajali najzahtevnejše goste. Sladica bo predstavitveni produkt našega kraja, zato imajo prednost recepture z domačimi sestavinami,« so zapisali.

Med člani komisije tudi Karim Merdjadi iz MasterChef Slovenija

Na podlagi prijav bo izveden izbor desetih najboljših predlogov. Njihove sladice pa bo nato ocenjevala strokovna komisija, v kateri je tudi nekaj priznanih imen

Eden od njih je Karim Merdjadi, slaščičarski mojster, ki ga poznamo iz oddaje MasterChef Slovenija. Poleg njega bodo v komisiji še David Klobasa, župan Svete Trojice, Tanja Arih Korošec, direktorica Zavoda za turizem Sveta Trojica, Mojca Trnovec, strokovna ocenjevalka v oddaji Mali šef Slovenije in ženska obrtnica leta 2018 ter Helena Cvikl, bivša šefica direktorata za turizem.

Predsednica ocenjevalne komisije pa bo Mojca Polak, predavateljica na VŠGT in mentorica Nuše Fekonja pri diplomski nalogi.

Razglasitev zmagovalne sladice bo 30. maja, zmagovalec pa bo prejel nagrado v višini 500 evrov. 

Kako se prijavite?

Prijava na natečaj je mogoča s spletno prijavnico, ki se nahaja tukaj. Izpolnjeno prijavnico je potrebno oddati najkasneje do nedelje, 23. maja 2021, na elektronski naslov [email protected].

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice