Utrinek iz lanskega bobnanja v Mariboru (foto: Almira Ćatović).
Lani je več kot sto bobnarjev zajelo štajersko prestolnico. Letos bodo zatresli Ptuj. Dan, ko bodo bobnarji zasedli ptujski grad, se vse bolj bliža. Glasbeniki se dogodku še vedno lahko pridružijo.

Mihael Toš, pobudnik bobnanja na Ptuju, je že lani za Ptujinfo potrdil, da se bo naše najstarejše mesto treslo. Tresel se bo kar Ptujski grad, natančneje zgornje grajsko dvorišče.

Bobnarji bodo zavzeli Ptuj v soboto, 14. maja, ob 10.00. 

»Bližamo se bobnarskemu dogodku na Ptuju pri Ptujskem gradu,« je na Facebooku zapisal Marko Soršak Soki: »Zabobnalo bo okoli 30 bobnarjev iz cele Slovenije v živo s skupino The Rocktors.«

Ne le bobnanje, tudi pester spremljevalni program 

Spomnimo … Lani je 105 bobnarjev dodobra zatreslo Maribor. Po koncertu v Mariboru sta ptujski bobnar Mihael Toš iz skupine Hudobni Volk in Marko Soršak Soki posnela motivacijski video za mlade bobnarje in idejo o skupinskem nastopu na Ptuju predstavila ptujski županji Nuški Gajšek, ki jo je navdušeno sprejela.

Organizatorji obljubljajo, da program koncerta ne bo enak tistemu v Mariboru, temveč bo vsebinsko in časovno nadgrajen.

»Zraven bobnanja bomo imeli animacije za otroke, ogledali si bomo lahko največjo zbirko starodavnih glasbil in izdelovali tudi zanimive inštrumente,« pravi Soki: »Dogodek bo imel dobrodelno noto.« Vključena namreč Sokijeva akcija 20za20.

»Še vedno se nam lahko priključi kakšen bobnar z izkušnjami in s svojo opremo,« ob tem dodaja Soki. 

Starejše novice