Slika je simbolična.
Začenja se prvi Slovenski teden nakita, ki ga bodo do nedelje gostili različni kraji.

Ljubljani, Mariboru, na Ptuju, Bledu, Izoli, Postojni, Slovenj Gradcu, Kranju, Grosupljem, Vrhniki in Medani v Goriških Brdih se bo namreč predstavljalo 37 oblikovalcev sodobnega nakita. Ob tem bodo potekale razstave, predavanja in delavnice.

Slovenski teden nakita je projekt, ki ustvarja prostor, kjer se srečujejo umetniki s področja sodobnega nakita in izmenjujejo ideje, se povezujejo in razvijajo prihodnja sodelovanja.

Projekt naj bi širši javnosti predstavil sodobno oblikovanje nakita. Javnost se tako lahko od blizu seznani z izdelki in oblikovalci, ki ustvarjajo sodoben nakit.

Avtorski izdelki, razstavljeni v času tedna niso le umetniška dela, ki izražajo stanje bivanja, sprožajo razprave ter komentirajo aktualne sociološke strukture in težnje, ampak so tudi sredstvo za dosego cilja, so v sporočilu za javnost zapisali organizatorji.

Od razstav, do srečanj z oblikovalci, predavanj

Poleg oblikovalcev bodo v program vključili tudi fakultete, muzej in šole. Letos v njem med drugim sodelujejo katedra za oblikovanje tekstilij in oblačil na ljubljanski naravoslovnotehniški fakultetiFakulteta za dizajn, Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem, Narodni muzej Slovenije in Šolski center Rogaška Slatina.

Poleg odprtij razstav in srečanj z oblikovalci program zaokrožujejo predavanja, demonstracije in delavnice, ki se jih lahko obiskovalci brezplačno udeležijo in se tudi sami preizkusijo v ustvarjanju, pridobijo nova znanja ter se morda tudi sami navdušijo za oblikovanje.

Skupaj so pripravili več kot 50 tovrstnih dogodkov.

Starejše novice