Vir: Lela.si
Lela je lokalna blagovna znamka unikatnih in ročno narejenih izdelkov.

Valerija Erjavec iz okolice Ptuja je že od nekdaj obdana z ustvarjalnostjo, pred dvema letoma pa je svojo ustvarjalno žilico predstavila pod imenom Lela.

»Kvačka, pletilke, šivanka, preja, šivalni stroj, vse to sem jaz, to je moje ime, značaj,« se predstavi Ptujčanka.

V njeni ponudbi lahko najdemo unikaten nakit narejen iz reciklirane preje, torbice, cekarje, trakce in tudi izdelke za dom.

Želja po ustvarjanju je prisotna že od nekdaj

Kot pravi sama, jo izdelki, narejeni s kvačko in pletilko, spremljajo že iz zgodnjega otroštva, njena prva želja o poklicu pa je bila postati modna oblikovalka.

»Potem so se stvari obrnile drugače, vstran od modnega sveta, vendar pa je želja po ustvarjanju ostala in me ves čas spremljala,« za Ptujinfo razlaga Valerija.

Znamko Lela je tako začela graditi pred dvema letoma, ko sta se skupaj s hčerko odločili, da se podata na poslovno pot.

Njena gonilna sila je hčerka Lara

Kot pojasnjuje Valerija, ime blagovne znamke Lela posega v njeno zgodnje otroštvo.

»Tako me je klical brat, ker ni mogel izgovoriti imena Valerija,« pove in doda, da jo prijatelji še vedno kličejo Lela.

Za prepoznavnost njene blagovne znamke pa je zaslužna njena hčerka, ki ji pomaga in vzpodbuja, zelo vešča pa je tudi na področju digitalnega oblikovanja in marketinga.

»Je tudi moja gonilna sila in hitro mi pošlje kakšen link 'Mami poglej tole se pa letos nosi.' Tako nekako potem nastaja paleta mojih izdelkov, ki zajema torbice in cekarje, nakit iz reciklirane preje, veliko imam sivkinih izdelkov, trakce, scrunchije, spalne maske ...,« še pove Valerija.

Doma ima več kot sto grmov sivke, najraje pa ustvarja iz recikliranje preje, saj se tu lahko izrazi njena domišljija.

Letošnji poletni hit: Cekerji in pletene poletne oblekice

Kot pojasnjuje Valerija, so bili lani hit poletja cekarji, trend pa se bo po njenem mnenju nadaljeval tudi letošnje poletje.

Pri oblikovanju cekerja upošteva tudi želje strank in jim dopušča, da ga z izbiranjem barve prej in dodatkov kreirajo po svoje.

»Izpod mojih rok jih je nastalo veliko in imam zelo prijeten občutek, ko ga potem zagledam med sprehodom skozi Ptuj,« pove Valerija.

V kratkem pa prihaja tudi Lela poletna kolekcija, ki bo zajemala pletene oblekice za na plažo.

Izdelke rada tudi podari

»Vsak izmed izdelkov je kot 'moj otrok', narejen je z veliko mero ljubezni, tudi natančnosti, seveda pa z željo, da bo to nekomu všeč in da bo to z veseljem nosil,« še pove.

Svoje izdelke pa zelo rada tudi podari, še posebej tistim, ki cenijo ročno delo in jim to pomeni vsak toliko, kot njej.

Starejše novice