Foto: Črtomir Goznik
V Markovcih so uspešno zaključili srečanje mladih raziskovalcev.

V petek, 31. marca 2023, so na Osnovni šoli Markovci uspešno zaključili že 31. Regijsko srečanje mladih raziskovalcev Spodnjega Podravja ali Prlekije. 

Po skupnem uvodnem delu v šolski telovadnici, kjer sta zbrane pozdravila ravnatelj Osnovne šole Markovci Ivan Štrafela in direktor ZRS Bistra Ptuj Štefan Čelan, so se mladi raziskovalci in raziskovalke odpravili na predstavitve svojih raziskovalnih del. Te so potekale v sedmih skupinah.

V letošnjem šolskem letu so mladi raziskovalci in raziskovalke pripravili 48 raziskovalnih nalog na 18 različnih področjih. Sodelovalo je 90 mladih raziskovalcev in raziskovalk iz 17 osnovnih in 2 srednjih šol, pri tem pa jih je usmerjalo 47 mentorjev in mentoric.

22 osnovnošolskih in tri srednješolske naloge so se uvrstile na Državno srečanje mladih raziskovalcev Slovenije, ki bo 15. maja 2023, v Murski Soboti.

Recenzenti, teh je letos bilo 17, so bili tudi letos navdušeni nad idejami učencev in dijakov, ki si zraven rednega šolskega dela zadajo še dodaten izziv in ga raziščejo ter nato predstavijo svojim vrstnikom iz ostalih šol.

Starejše novice