V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 5. aprila, opravili 1879 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 273 novih okužb, gre za 14,5-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 3511 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 207.932. Število aktivnih primerov je trenutno pri nas 13.395.

V Podravju 62 novih okužb

V Mariboru so včeraj potrdili 16 novih okužb. Sledita občini Slovenska Bistrica in Ptuj, kjer so zabeležili sedem okužb.

V občini Ruše in Kidričevo so v minulem dnevu zabeležili štiri okužbe, v občini Rače - Fram in Hoče - Slivnica pa tri. Dve novi okužbi imajo v občinah Šentilj, Lenart, Oplotnica, Starše in Sveti Jurij v Slovenskih goricah.

Po eno novo okužbo imajo v občinah Ormož, Selnica ob Dravi, Markovci, Majšperk, Podlehnik, Benedikt, Trnovska vas in Središče ob Dravi.

21 podravskih občin je ostalo minuli dan brez novih primerov.

Sedemdnevno povprečje okužb v Podravski regiji znaša 142,4, kar je malenkost nižje kot dan pred tem, ko je bilo 152,9. V Podravju je sicer aktivnih 1954 primerov okužbe s koronavirusom. 

Starejše novice