Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 23. septembra, opravili 5471 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 941 novih okužb, gre za 17,2-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 27.487 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 5618 PCR testiranjih potrdili 1011 novih okužb. Šlo je za 18-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 13.686 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

V Podravju 177 novih primerov

Največ primerov je bilo v zadnjem dnevu zaznati v Mariboru, in sicer 66. Sledijo mu Ptuj z 18 novimi primeri, Slovenska Bistrica s 13 in Ruše z osmimi novimi primeri.

Po sedem okužb so zaznali v občinah Videm ter Majšperk, pet novih okužb v občinah Hoče - Slivnica in Ormož, štiri v občinah Dornava ter Gorišnica, po tri pa v Dupleku, Pesnici, Lenartu in Svetem Juriju v Slovenskih goricah.

Po dve novi okužbi so zabeležili v občinah Kungota, Markovci, Kidričevo, Središče ob Dravi, Poljčane, Destrnik, Zavrč, Hajdina, Sveti Tomaž in Benedikt, po eno okužbo pa še občine Miklavž na Dravskem polju, Šentilj, Selnica ob Dravi, Sveta Ana, Cirkulane, Juršinci, Oplotnica ter Žetale.

V devetih podravskih občinah v zadnjem dnevu niso zabeležili nobenega novega primera. Najbolje kaže Podlehniku, kjer nove okužbe niso zaznali od 12. septembra.

Največ aktivnih okužb je v Mariboru. Beležijo jih 738.  

Precepljenost v Podravju

V Podravju, kjer biva 328.469 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 160.723 oziroma 48,9 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 142.544 posameznikov.

Samo v zadnjem dnevu je bilo v Podravju cepljenih 873 oseb.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice