Utrinek slastne tržnice lanskega dneva turizma.
Svetovni dan turizma bo Ptuj obeležil z novim turističnim vodičem za otroke.

Svetovni dan turizma je dan, ki ga vsako leto praznujemo 27. septembra. V najstarejšem mestu pa ga bodo letos proslavili na prav poseben način. 

Najprej bo zadišalo po lokalnih dobrotah, javnosti pa bo prvič predstavljen tudi turističnih vodič po Ptuju za otroke. Zavod za turizem Ptuj ga je izdal v sodelovanju z Vrtcem Ptuj. 

Kot je že v navadi pa bodo podelili tudi nagrade za najlepše ocvetličene hiše na Ptuju in v okolici, možno pa bo prisluhniti tudi uspešni ptujski zgodbi na področju razvoja zelenega turizma. 

Da bo veselo in se bo plesalo pa obljubljajo folklorna skupina Bolnišnica Ptuj in Veterani DPD Svoboda Ptuj, otroci Vrtca Ptuj in Pihalni orkester Ptuj.

Obiskovalci pa bodo se lahko podali tudi na brezplačen voden ogled po zgodbah kulinarične tradicije Ptuja. 

Na tržnici bo slastno dišalo, predstavili bodo otroški vodnik po Ptuju

Poln dan zanimivih vsebin bo zaznamoval ponedeljek, 27. september, kjer bo ptujska tržnica zaživela že ob 14.00. Tako lahko po službi zavijete kar na predstavitev ptujskih turističnih ponudnikov in lokalnih kulinaričnih dobrot na stojnicah. 

Že ob 16.00 bo potekala predstavitev Vrtca Ptuj »Doma sem ob reki Dravi« in novega turističnega vodiča po Ptuju za otroke.

Pol ure kasneje lahko pomigate na ritme ljudskih, svoje plesne sposobnosti pa bodo pokazali plesalci folklorne skupine Bolnišnica Ptuj in folklorne skupine Veterani DPD Svoboda Ptuj. 

Le 15 minut za tem pa bo oživel grič Panorama, saj bo potekala predstavitev trajnostnega razvoja ptujske turistične ponudbe. 

Ob 17.00 bodo posebno počaščeni tisti, ki imajo svoje hiške najlepše urejene, saj bo Turistično društvo Ptuj podelilo priznanja za najlepše ocvetličene hiše. 

Pol ure za podelitvijo bo po ulicah zadonelo, nastopil bo Pihalni orkester Ptuj, ob 18.00 pa se bomo podali po poteh Evropske gastronomske regije. Potekal bo namreč vodeni ogled kulinarične tradicije Ptuja in okolice, ki pa se bo zaključil v rovih pod Ptujskim gradom. 

Starejše novice