Slika je simbolična
Prav danes začenjajo veljati novi ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Zaradi teh se v Mariboru danes napoveduje protest.

Danes začne veljati veljati prepoved gibanja v nočnem času oziroma med 21. in 6. uro. Poleg tega bo s polnočjo začela veljati tudi omejitev druženja, ki omejuje druženja na največ šest ljudi, ter prepoved prehajanja med regijami. Prehajanje odslej ne bo več mogoče, ne glede na to, ali je ta na oranžnem ali rdečem seznamu.

Seveda za vse omejitve veljajo tudi izjeme. Izjeme ob prepovedi gibanja v nočnem času so odpravljanje neposredne nevarnosti za zdravje, življenje in premoženje, prihod in odhod na delo ter izvajanje nujnih delovnih nalog ali dostop in nudenje storitev za nujne primere, piše v odloku. Zaradi policijske ure sicer delovni čas prilagajajo tudi trgovci, ki bodo poslovalnice z današnjim dnem večinoma zapirali pred 21. uro.

Očitno najbolj sporen ukrep, ki gre protestnikom najbolj v nos, je prav 'policijska ura'. 

Gre za prijavljen protest?

Protestniki se bodo sodeč po javnih objavah na družbenem omrežju Facebook očitno zaradi ukrepa policijske ure danes ob 21. uri zbrali na Glavnem trgu v Mariboru.

Ali gre za napovedan in prijavljen protest zaenkrat ni znano. Za pojasnila smo se obrnili na Policijsko upravo Maribor, vendar na njihove odgovore še čakamo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice