Slika je simbolična (foto: Bobo).
V nekaterih podravskih občinah se kmalu začenja predčasno glasovanje na letošnjih lokalnih volitvah.

Predčasno glasovanje za volivce, ki bodo na dan drugega kroga volitev za župana občine odsotni s kraja stalnega prebivališča, bo v vseh petih podravskih občinah, kjer je prišlo do drugega kroga.

Naj vas spomnimo, do drugega kroga lokalnih volitev je prišlo v teh podravskih občinah: Mestna občina Maribor, občina Destrnik, občina Dornava, občina Gorišnica, občina Središče ob Dravi. 

Kdaj lahko volivci predčasno glasujejo, določijo občine samostojno, glede na krajevni običaj oziroma potrebe. Termine in lokacije volišč za predčasno glasovanje pa občinske volilne komisije objavijo na svojih spletnih straneh ali na krajevno običajen način.

Vse, ki se nameravajo udeležiti predčasnega glasovanja, prosijo, da imajo s seboj osebni dokument ter obvestilo o volišču, na katerem bi imeli pravico glasovati v nedeljo.

Maribor

Aktualnega župana Saša Arsenoviča je na tokratnih lokalnih volitvah izzvalo kar 14 protikandidatov. V drugi krog volitev sta se uvrstila Arsenovič in Franc Kangler, ki je županski stolček že grel.

Volivci, ki se nedeljskih volitev ne bodo mogli udeležiti, lahko za mariborskega župana glasujejo že jutri, v sredo in četrtek. 

Predčasno volišče v razstavnem salonu Urban na Grajski ulici 7 bo odprto 29. in 30. novembra in 1. decembra med 7. in 19. uro. 

Destrnik

Tudi v občini Destrnik se bodo volivci na volišča podali še enkrat. Udarila se bosta Vlasta Tetičkovič Toplak in Branko Horvat.  

Predčasno glasovanje v 2. krogu rednih volitvah župana potekalo na sedežu Občinske volilne komisije občine Destrnik, in sicer v kletnih prostorih Občine Destrnik.

Glasovanje bo potekalo v sredo, 30. novembra, od 7. do 19. ure.

Dornava

Drugo krog bo tudi v Dornavi, kjer bodo volivci izbirali med Matejem Zorkom in Rajkom Janžekovičem. 

Predčasno glasovanje bo potekalo v prostorih Občine Dornava, in sicer v sredo, 30. novembra, med 7. in 19. uro.

Gorišnica

Tudi v Gorišnici bo sledil drugi krog. Izbirali bodo med Borutom Kolarjem in Jožefom Petkom.

Za volivce, ki bodo na dan glasovanja odsotni, bo na voljo možnost predčasnega glasovanja, in sicer v sredo, 30. novembra, od 7. do 19. ure. 

Središče ob Dravi

Prebivalci Središča ob Dravi se bodo še enkrat podali na volišča, tam se bosta v drugem krogu pomerila Toni Jelovica in Jurij Borko.

Predčasno glasovanje za volitve župana bo trajalo en dan in sicer bo v sredo, 30. novembra, med 7.00 in 19. 00 uro na sedežu Občinske volilne komisije Središče ob Dravi, na naslovu Trg talcev 4. 
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice