Ptujski park je priljubljena sprehajalna točka Ptujčanov in Ptujčank, pa tudi turistov. A pogled kazijo polomljeni koši, igrala.

Spomnimo. Nedavno je bralec uredništvo Ptujinfo opozoril, da sprehod skozi ptujski mestni park kazijo podobe košev, ki na stebrih le še majavo visijo, nekateri stebri za koše pa so celo prazni. Park, ki ga vsakodnevno obiščejo množice sprehajalcev, je redno vandaliziran. 

Na Mestni občini Ptuj so za Ptujinfo pojasnili, da škoda v parku znaša več tisoč evrov, saj se vandali ne lotevajo le košev. 

Nemarneži redno uničujejo koše, klopi, luči, občina pa dodaja, da so se pred koncem lanskega leta lotili celo igral. 

»Skorajda nemogoče je sproti popravljati in dobavljati uničeno urbano opremo,« opozarjajo na mestni občini. 

Vandali svoj pohod še nadaljevali

Ptujčan je kmalu opozoril na nov napad vandalov. Pod ptujskim mostom ga je pričakala uničena informacijska tabla. 

Informacijska tabla, ki prikazuje Dravsko kolesarsko pot med Mariborom in Ptujem, je bila uničena z močnim udarcem

Ima občina načrt za preprečitev vandalizma? 

Matej Siebenreich iz svetniške skupine Liste Andreja Čuša je na občino naslovil vprašanje, ali imajo načrt, kako bodo preprečili vandalizem v ptujskem mestnem parku. 

Robert Brkić, vodja Medobčinskega redarstva Skupne občinske uprave občin v Spodnjem Podravju, je odgovoril, da občinski redarji v pozno popoldanskih in večernih urah nadzirajo dogajanje v mestnem parku ter drugih rekreacijskih površinah, kot na primer v Ljudskem vrtu, raznih športnih parkih, na lesenem stopnišču, v okolici betonskih garaž, na območju vrtcev, šol, v Športnem parku Spuhlja. 

Zaradi zmanjšanja omejitev zaradi koronavirusa in višjih spomladanskih temperatur, ki bodo privabile ljudi na plano, pa se je redarstvo povezalo tudi s Policijsko postajo Ptuj

Želijo si obnoviti ponovno izvajanje nalog z mešanimi patruljami redarstva in policije v nočeh, ki jim sledi dela prost dan. 

Komentarji (2)

veliki ptič (ni preverjeno)

Neumnosti. Kamere bi bilo verjetno bolj smiselne? Saj vemo kako se nadzoruje stvari....

ffra-ffra (ni preverjeno)

Eni in drugi so bolj malo učinkoviti, zanima jih le plača in sindikat !

In reply to by veliki ptič (ni preverjeno)

Starejše novice