Foto: Facebook profil Vino ni voda
Vino ni voda je festival vin, ki se je razvil iz dogodka, priljubljenega med mladimi Ptujčani do enega najprepoznavnejših vinskih festivalov pri nas.

Je festival, ki poziva k druženju ob kapljici rujnega, saj prepleta dobro vino in odlično hrano. Prav na tem, na odlični hrani, bo letošnji poudarek festivala. 

Že lani je festivalu zagodla slaba epidemiološka slika, zato ta ni bil izveden, kot si je organizator, torej Klub ptujskih študentov, želel. 

Tako so bili lani, v zadnjem trenutku, primorani festival izvesti s pomočjo spletnih platform. Pravijo, da so bili na to sicer pripravljeni, a za letošnje leto upajo, da bo ta vinsko gurmanska izkušnja potekala v živo. 

Na dvajseti rojstni dan festivala bo poudarek na kulinariki

Slovenija je Evropska gastronomska regija za leto 2021. Gre za projekt, ki krepi lokalno promocijo kulinarike ter ustvarja vez med lokalnim okoljem in njegovo kulinariko, deluje pa tudi kot odlična promocija Slovenije. 

»Festival v letošnjem letu prav tako praznuje dvajseto obletnico in ker ga želimo vključiti v program Evropske gastronomske prestolnice, bomo program festivala Vino ni voda 2021 še razširili in dodatno nadgradili s poudarkom na kulinariki,« je za Ptujinfo povedala Lucija Sevšek, predsednica Kluba ptujskih študentov. 

V ospredju dogajanja bo, poleg vina in kulinarike, še kulturno, etnografsko in kulinarično izročilo Ptuja, Haloz, Slovenskih goric in drugih slovenskih vinorodnih okolišev, še doda Sevškova.

Letos, če bo epidemiološka slika le dopuščala, pa bomo priča tudi veliki slavnostni otvoritvi festivala. 

Želijo si, da bi z vsebinami dokazali, da je medgeneracijsko sodelovanje in povezovanje v ospredju delovanja kluba, obenem pa želijo dvigovati zavest o vinsko-pridelovalni kulturi krajev v katerih živimo. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice