Foto: Facebook profil Vino ni voda
Vino ni voda, festival, ki se je počasi razvijal v enega najbolj prepoznavnih vinskih festivalov pri nas, se vrača. Zdaj je znan tudi program.

Vino ni voda je festival vin, ki se je razvil iz dogodka, priljubljenega med mladimi Ptujčani do enega najprepoznavnejših vinskih festivalov pri nas.

Je festival, ki poziva k druženju ob kapljici rujnega, saj prepleta dobro vino in prijetno kulturno dogajanje.  

Letos bo potekal med 13. in 28. oktobrom, in sicer že 22. leto. 

Letos prihajajo čisto novi vinarji 

Letos bodo na festivalu dali priložnost vinarjem, ki se še niso imeli priložnosti predstaviti na festivalu. 

Predstavilo se bo šest vinarjev, prvič pa bodo organizirali tudi voden ogled grajske vinske kleti z degustacijo in dogodek 'wine and paint' - degustacija s spominskim slikanjem. 

Na dogodku pa bodo ponovno dobrodelni. Skupaj z Leo klubom Ptuj bodo izvedli dobrodelno degustacijo.

To je program 

Otvoritev festivala bo potekala v petek, 13. oktobra, v Stari steklarski, z začetkom ob 19. uri. Na prvi dan festivala bomo degustirali Vina Greif, za glasbeno spremljavo pa bo poskrbela vokalna skupina Uriele. 

V soboto, 14. oktobra, se bo s svojimi vini predstavila domača Ptujska klet. Predstavili se bodo v Miheličevi galeriji, ob 19. uri, za glasbeno spremljavo pa bo poskrbel Aljaž Ramot. 

Winery Mihelin se bodo predstavili v petek, 20. oktobra. Takrat bo v Hotelu Mitra potekala tudi dobrodelna licitacija, začela se bo ob 19. uri, za glasbeno spremljavo pa bo poskrbela Manca Druškovič. 

V Galeriji mesta Ptuj se bo v soboto, 21. oktobra, predstavil Vino Kušter. Degustacija se bo začela ob 19. uri, za glasbeno spremljavo pa bo poskrbela Dora Šandor. 

Grajsko vinsko klet si boste lahko ogledali v nedeljo, 22. oktobra, z začetkom ob 19. uri. 

Dogodek slikanja in degustacije bo potekal v petek, 27. oktobra, za vinsko spremljavo pa bodo poskrbeli Statera Wines. Dogodek bo potekal v Stari steklarski, z začetkom ob 18 uri. 

Kot zadnji se bodo na letošnjem festivalu predstavili Vino Simčič, v Dominikanskem samostanu. Dogodek se bo pričel ob 19. uri, za glasbeno spremljavo pa bo poskrbel Blaž Vidovič. 

Starejše novice