Ptuj, najstarejše slovensko mesto z bogato zgodovino, se bo konec septembra ponovno prebudil v svetu pripovedovanja zgodb.

Med 28. septembrom in 5. oktobrom 2023 bosta Zavod TuRA Ptuj in Zavod za turizem Ptuj v soorganizaciji že petič zapored pripravila Festival ptujskih zgodb, ki obljublja bogato kulturno doživetje za vse obiskovalce.

To so vrhunci festivala

28. september: Predstavitev legendarne zgodbe o vitezu Parzivalu. Kasneje tega dne, ob 17:30, bodo obiskovalci imeli priložnost spoznati ptujska društva na srečanju pri OŠ Olge Meglič, ki ga bo vodila Staša Dabič Peric.

29. september: V ospredju bo umetnost. V Galeriji mesta Ptuj ob 16:30 vas bo Dušan Fišer popeljal skozi razstavo priznanega umetnika Stojana Kerblerja. Za najmlajše in tiste mlade po srcu bo ob 17:00 v Knjižnici Ptuj organizirana posebna delavnica pripovedovanja zgodb.

30. september: Sobota bo dan za raziskovanje in odkrivanje. Ob 10:00 uri bo vodeni ogled Knjižnice Ivana Potrča Ptuj. Sledi srečanje z viničarjem Francem Brodnjakom, zanimiv sprehod po stopinjah sv. Martina ter skrivnostni ogled Rova pod ptujskim gradom.

1. oktober: Nedelja ponuja raziskovanje ptujskih mostov z vodičem Aljošo Ciglarjem in zanimivo igro 'Pobeg iz mesta', ki se prične ob 11:00 pri TIC-u Ptuj. Popoldan bo posvečen odkrivanju antičnih Mitrejev.

5. oktober: Festival se bo zaključil s filmsko projekcijo »Sledi: Marko Sluga« ob 19:00 v Mestnem kinu Ptuj. Po projekciji bo pogovor z Markom Slugo, ki bo nudil vpogled v njegovo ustvarjalno pot.

Večino dogodkov brezplačnih

Večina dogodkov je brezplačnih, a organizatorji opozarjajo, da to ne pomeni, da so zastonj. Mnogo truda in strasti je bilo vloženih v pripravo tega festivala, zato so prostovoljni prispevki dobrodošli.

Za več informacij in prijave na nekatere dogodke lahko obiščete spletno stran tura-ptuj.si ali pa se obrnete na Zavod TuRA Ptuj na [email protected].

Avtor: Gregor Valentan

Starejše novice