Ptujska bolnišnica sporoča, da od jutri vstop v prostore brez PCT pogoja ni več možen.

Iz Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj sporočajo, da vstop v bolnišnico za nenujne preglede od 15. septembra več ne bo možen brez PCT pogoja. 

Tako torej pacienti, ki ne rabijo nujne zdravniške pomoči ne bodo mogli vstopiti v prostore ptujske bolnišnice, če ne bodo predložili pogoja PCT. 

To pomeni, da bodo lahko vstopili le preboleli, ki imajo dokazilo o pozitivnem rezultati PCR testa, ki je starejši od deset dni in ni starejši od 180 dni. 

Vstopijo lahko tudi cepljeni, ki so prejeli drugi odmerek Moderne, AstraZenece, Pfizerja ali en odmerek, če so koronavirus preboleli ali če so bili cepljeni z Janssenom. 

Vstopijo lahko tudi testirani, ki imajo s seboj dokazilo o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa, ali testa HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa. 

Kaj pa če dokazil ni?

Če omenjenih dokazil nimate pa lahko testiranje opravite v kontejnerju pred bolnišnico. Cena hitrega testa vas bo tako stala 9,5 evrov, dokazilo pa pokažete na vstopni točki. 

Pogoji tako ne veljajo za nujno medicinsko pomoč, osebe mlajše od 12 let, osebe, ki spremljajo otroka do 15. leta ali osebo, ki ni zmožna skrbeti sama zase. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice