Tradicionalna akcija 40 dni brez alkohola se je končala. Letos je akcija poudarila, da odgovorno ravnanje zahteva osebno odločitev za zmernost pri pitju ali celo odpoved alkoholu.

V času epidemije koronavirusa se je tveganje za čezmerno pitje alkohola povečalo. Po nekaterih podatkih se z alkoholom spopada vsaka četrta slovenska družina, pravočasno pomoč poiščejo le redki.

Tradicionalna akcija, ki se je končala v soboto, je letos potekala že šestnajstič. Potekala je pod geslom Moja poteza, ki sporoča, da preudarno in odgovorno ravnanje do sebe in drugih zahteva osebno odločitev za zmernost pri pitju ali celo odpoved alkoholu za vse življenje. Izbira vsakega posameznika je, ali bo dal prednost alkoholu ali pa zdravju, dobrim odnosom, družini, službi in prijateljem.

Akcijo soorganizirajo Slovenska karitas, Agencija za varnost prometa in portal Med.Over.Net ob podpori Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Sodelujejo pa tudi druge organizacije.

Letos je velik del aktivnosti zaradi epidemije potekal na spletu, prvič je prek spleta potekla tudi tradicionalna maša za alkoholike in njihove družine, so zapisali na STA.

Ob koncu akcije so organizatorji pozvali, naj se odpoved in zmernost pri pitju alkohola ne konča po 40 dneh.
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice