Slika je simbolična.
Mestna občina Ptuj je izdala javno naročilo za vgradnjo dvigala v ptujski galeriji.

Mestni občini Ptuj je bilo naloženo, da objekt na Prešernovi 29 - gre za stavbo, v kateri se nahaja Galerija mesta Ptuj -uredi v skladu z gradbenim zakonom, ki določa, da morajo biti objekti v javni rabi dostopni vsem in tako omogočati neoviran dostop do objektov in neovirano uporabo.

Občina je tako primorana omogočiti dostope tudi gibalno oviranim, za katere pa do zdaj dostop ni bil primeren.

Rešitev je investicija v dvigalo. To bo umeščeno v severozahodnem kotu dvorišča, izvedlo pa se bo do tretje etaže.

Dvigalo do galerije bo izpostavljeno, vidno, zato se mora jašek dvigala izvesti iz nereflektivnih materialov, ki ne smejo izstopati iz stavbne strukture mesta.

Jašek bo zato iz opeke, v obliki opečne mreže, ki se lahko na določenih mestih redči in omogoča poglede iz steklene kabine na strehe mesta in proti Dravi. 

Vir: dokument identifikacije investicijskega projekta

»Vrednost investicije je bila junija 2020 ocenjena na 392.847,87 evrov z davkom na dodano vrednost,« so letošnjega julija razkrili na občini. 

A zataknilo se je pri denarju. Na občini so takrat pojasnili, da so cene na trgu trenutno zelo visoke in so pridobili ponudbo, ki presega zagotovljena sredstva. Občina je nato preverjala trg v upanju, da najde ugodnejšega ponudnika.

Izdano novo javno naročilo

Ptujska občina pa je danes, 25. novembra, izdala novo javno naročilo za izvedbo dvigala in zagotovitev požarne varnosti na naslovu Prešernova 29. 

Javno naročilo je bilo namreč enkrat že izdano, a so takrat na občini pridobili ponudbo, ki je presegala zagotovljena sredstva. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice