Svet Agencije za varstvo konkurence (AVK) je po informacijah Radia Slovenija odločil, da združitev časopisnih hiš Dnevnik in Večer ne bo ogrozila konkurence.

Skupna družba drugega in tretjega največjega dnevnika bo imela na oglaševalskem trgu tiskanih medijev 40-odstotni delež, zato naj bi člani sveta AVK nekaj časa premlevali o združitvi. Dnevnik in Večer sta prvo namero o povezovanju najavila že pred letom dni.

Svet AVK je po poročanju Radia Slovenija presodil, da nova družba ne bo omejevala konkurence in ne bo zlorabila prevladujočega položaja.

Večer ima naklado nekaj več kot 19.000, Dnevnik pa nekaj več kot 21.000 izvodov. Družbi naj bi po nekaterih ocenah z racionalizacijo stroškov dela prihranili milijon evrov. Oba časnika bi še naprej izhajala ločeno. 

Koliko zaposlenih bo odveč, ta hip še ni znano. Lastniki Bojan Petan iz DZS, ki ima v lasti Dnevnik, ter Uroš Hakl in Sašo Todorovič iz Večera naj bi namreč povezovanje predvidoma komentirali šele po uradni objavi AVK, je še poročal Radio Slovenija.

Preberite še

Starejše novice