Tisti slovenski državljani, ki imajo na Hrvaškem nepremičnino ali plovilo, lahko od danes prečkajo mejo. Vendar je potrebno upoštevati epidemiološke ukrepe.

Že včeraj je hrvaški zavod za javno zdravje o objavil natančna navodila glede izjem in pravil ob odprtju mej za državljane EU, ki morajo na Hrvaško iz gospodarskih ali osebnih razlogov.

Podrobnosti bivanja policistom

Za vstop na Hrvaško morajo državljani EU med drugim predložiti dokumentacijo, ki se nanaša na lastništvo nepremičnine oziroma plovila ali pa povabilo poslovnega subjekta, zaradi katerega potujejo na Hrvaško. 

Policistom pa bodo morali povedati, kam so namenjeni, kje bodo bivali, koliko dni nameravajo ostati in jim pustiti telefonsko številko.

Tako v okviru rahljanja ukrepov ni več predvidena 14-dnevna obvezna karantena, piše STA. Je pa pomembno, da imajo v prvih 14 dnevih bivanja čim manj stikov z drugimi, zunaj opravljajo najnujnejša dela, pri gibanju na prostem pa upoštevajo varnostno razdaljo oziroma nosijo zaščitne maske. Tujci si bodo morali dnevno tudi meriti temperaturo.

Karantena v Sloveniji ostaja

So pa danes pri slovenski policiji za STA pojasnili, da slovenska stran ni spremenila odloka o prehajanju mejnih prehodov med epidemijo koronavirusa, kar pomeni, da se osebam ob vstopu v Slovenijo odredi sedemdnevna karantena. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice