Po besedah direktorice Štajerske gospodarske zbornice je drugi tir za Štajersko tako pomemben, kot če bi bila gradnja predvidena med Mariborom in Ptujem.

Štajerska gospodarska zbornica podpira projekt izgradnje drugega tira. Podobno kot v Gospodarski zbornici Slovenije menijo, da je ključen za dolgoročni razvoj slovenske transportno-logistične dejavnosti.

Sanjamo o internacionalizaciji, korakati pa pozabljamo

»Prometna infrastruktura je izjemnega pomena za učinkovitost in možnost razvoja gospodarstva in s tem tudi države, kar seveda neposredno vpliva na blagostanje ljudi,« meni direktorica Štajerske gospodarske zbornice Aleksandra Podgornik. Slednja opozarja, da je posodobitev železniške infrastrukture eden izmed pogojev za razvoj celotnega gospodarstva in tudi uspešnejše vključevanje Slovenije v evropsko prometno mrežo. 

»Je pogoj za ugodnejši pretok potnikov, blaga in storitev med nami in z drugimi evropskimi državami. Zaradi lege celotne Slovenije in še posebej Štajerske, ki je vedno stavila na svojo prometno - logistično lego in seveda tudi zaradi izjemnega naraščanja cestnega tranzitnega prometa, ki ga moramo čim prej in čim bolj učinkovito prestaviti na železnico, je razvoj železniške infrastrukture hkrati pomemben dejavnik ohranitve okolja in prostora ter je lahko ena od primerjalnih prednosti Slovenije in tudi Štajerske v evropskem prometnem okolju,« dodaja Podgornikova.  

Pa drugi tir Štajerce sploh zanima?

Investicija na drugem koncu Slovenije med Štajerci ni dosegla pretiranega odmeva, a na Štajerski gospodarski zbornici menijo, da neupravičeno: 

»Tudi če je projekt drugi tir, gledano s štajerske perspektive, investicija na drugem koncu države, je za Štajersko pomembna toliko, kot da bi bila gradnja predvidena med Mariborom in Ptujem.« 

(Pre)visoka cena za še en tir?

Po besedah Podgornikove pomeni vlaganje v železniško infrastrukturo vlaganje v razvoj in možnosti vseh: »Izgradnja drugega tira pomeni, da bo šlo več tovora na železnico in da bo razbremenjen cestni promet tudi na Štajerskem, kar je izredno pomembno. Tudi za štajersko gospodarstvo je pomemben prihranek energije in manj emisij, kar je prednost železniškega prevoze pred cestnim, pomembna je varnost, ki je pri železniškem prometu kar 24-krat večja kot pri cestnem.«

Številni sicer menijo, da je cena za drugi tir prenapihnjena. V opozicijski SDS so projekt označili kot »škodljivega za davkoplačevalce«, toda čeprav kritizirajo previsoko ceno, gradnji drugega tira, kot taki, ne nasprotujejo.

»Vlaganja v infrastrukturo so vedno visoka, vendar brez vlaganja ni razvoja. Tudi v tem primeru je tako,« še komentira prva dama Štajerske gospodarske zbornice in sklene: »Večja podjetja, predvsem tuja, dajo temu izjemen pomen, brez prometne infrastrukture praktično ne moremo razmišljati o večjih naložbah.« 

V nedeljo na referendum

Predčasno glasovanje na referendumu o zakonu o drugem tiru, ki bo sicer v nedeljo, se bo zaključilo danes ob 19. uri. Za zavrnitev zakona mora več volivcev glasovati proti zakonu, poleg tega mora po ustavni ureditvi proti zakonu glasovati najmanj 20 odstotkov vseh volilnih upravičencev, torej okoli 340.000 volivcev. Takšna ureditev je v veljavi od sprememb ustave leta 2013 in zagotavlja strožje pogoje za zavrnitev zakona.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice