Foto: Bobo
Da je predsednica države Nataša Pirc Musar zaprisežena motoristka, ni nobena skrivnost. Strastna motoristka se je danes skupaj s policisti udeležila usposabljanja in relacijske vožnje z motorji.

Za predsednico republike Natašo Pirc Musar je precej pester dan, v spremstvu policistov je opravila relacijsko vožnjo z motorji, dogodek, ki ji je pisan na kožo. 

Na usposabljanju je predsednica Pirc Musar osvežila znanje različnih elementov motoristične vožnje, kot so vožnja v ovinke, zaviranje v sili, usmerjanje pogleda, ohranjanje ravnotežja in koordinacije na motorju.

V družbi inštruktorjev in policistke ter policistov motoristov se je nato odpravila na relacijsko vožnjo med Domžalami in Bledom.

Vožnja z jeklenimi konjički se je pričela v Jaršah pri Domžalah in končala na Bledu. 

Skupaj s policisti postaje Prometne policije Ljubljana se je predsednica odpravila iz Prometnega poligona Jarše pri Domžalah proti končni destinaciji, Policijski postaji Bled.

Na dogodku je poudarila pomen upoštevanja nasvetov policije pri vožnji z motorjem, udeležence v cestnem prometu pa ob tem pozvala k preudarni vožnji: 

 »Trening ob nasvetu inštruktorja je gotovo najbolj primeren za voznika motorja ali mopeda, ne glede na to, kako izurjeni vozniki smo.

Ob tem se moram iskreno zahvaliti policistom inštruktorjem Postaje prometne policije Ljubljana, ki svoje vrhunsko znanje in izkušnje delijo in prenašajo na ostale udeležence v prometu. Apeliram na vse, upoštevajte njihove nasvete.

K večji varnosti bomo vsi skupaj prispevali, če bomo tudi na tem pomembnem področju našega življenja ravnali odgovorno ter predvsem in zlasti strpno.« 

Preberite še

Starejše novice