Marca je pretresla novica, da svoja vrata zapira velika ormoška tovarna. Brez dela bi ostalo 557 zaposlenih na območju, kjer iskanje novega dela ni preprosto.

Safilo je eno svojih tovarn že zaprl v Italiji, nato je sledil še Ormož. Ob razširitvi te vesti se je aktivirala občina in tudi vlada, a zdelo se je, kot da upanja za odkup te tovarne ni veliko. 

Kljub temu pa je kmalu presenetila vest, da se za nakup Safila zanima proizvajalec avtodomov Carthago, ki ima svojo izpostavo tudi v Pomurju. A kmalu je rešitelj Carthago izpadel iz igre. Italijani so se hitro odločili, da tovarne Carthagu ne bodo prodali, v igro pa je potiho vstopilo novo podjetje Znass, ki bi naj tovarno že odkupilo.

Carthagu je Ormož ostal zanimiv

Župan občine Ormož Danijel Vrbnjak pa takrat je za Ptujinfo povedal, da občina ni gluha za težave, s katerimi se zaposleni v Safilu soočajo. Povedal je, da je bila vest o prihodu Carthaga svetla luč na koncu tunela in zato je novica o odstopu Safila velik šok tudi zanj. 

Dodal je tudi, da se bo občina povezala s Carthagom in ponudila še druga zemljišča, med drugim tudi tovarno sladkorja. 

Vrbnjak pa je svojo obljubo očitno držal, saj je danes, 9. julija, v Ormožu potekal svečan podpis sporazuma med ormoško občino in podjetjem Carthago, na katerem so bili prisotni ormoški župan Danijel Vrbnjak, gospodarski minister Zdravko Počivalšek in predstavniki podjetja Carthago, z direktorico slovenske podružnice Sandro Županec na čelu.

Malibuje bodo preselili v Ormož, a brez zmanjšanja delovnih mest v Odrancih

Carthago je z ormoško občino sklenil dogovor o nakupu več kot 100 tisoč kvadratnih metrov zemljišč, kar je skorajda enakovredno površini prostorov v Odrancih, kjer namerava še letos začeti postavljati nov proizvodni obrat. Leta 2023 je predviden zagon proizvodnje, investicija pa je v prvi fazi težka več kot 25 milijonov evrov. 

Nova investicija naj bi zagotovila do 600 delovnih mest, v prvi fazi je načrtovana proizvodnja 300 vozil Malibu van na letni ravni. Srednjeročni načrti nemškega giganta na področju proizvodnje počitniških vozil so, da bi proizvodnjo tovrstnih vozil v celoti preselili v ormoški obrat. 

Na ta način bi razbremenili odranski obrat, a po zagotovilih predstavnikov podjetja prenos proizvodnje ne bi pomenil krčenja delovnih mest v Odrancih. Tam namreč dolgoročno načrtujejo nadaljnjo širitev na 850 zaposlenih, zaenkrat pa je predvidena širitev jedilnice in parkirišč.

V Carthagu so še posebej poudarili, da računajo na bivše zaposlene iz propadlega Safila in jih vabijo medse v novem proizvodnem obratu, ki bo nastal v ormoški poslovni coni.

Minister Počivalšek je ob tem zagotovil 2 milijona evrov državnega denarja ormoški občini za ureditev poslovne cone.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice