Skupina Safilo je pred dnevi nenadoma prekinila pogajanja s pomurskim Carthagom. Zdaj pa sporočajo, da je ormoški obrat prodan transportnemu podjetju.

Italijanska skupina Safilo je z logističnim podjetjem Znass Transport podpisala pogodbo o prodaji proizvodnega obrata v Ormožu, ki bo konec junija skladno z napovedmi prenehal s proizvodnimi dejavnostmi, so danes sporočili iz Safila. Vrednosti prodajne pogodbe niso navedli.

»Sporazum o prodaji ormoške lokacije potrjuje zavezanost družbe Safilo k optimizaciji proizvodnje in sledi dogovoru s sindikati in svetom delavcev, ki je bil dosežen aprila,« so v sporočilu za javnost zapisali v Safilu.

Podjetje Znass Transport je po navedbah Safila eno vodilnih logističnih akterjev v Sloveniji. Kot je zapisano na spletni strani tega podjetja s sedežem v Brusnicah, je podjetje Znass družinsko podjetje, ustanovljeno leta 1990.

Takrat so začeli z avtomehanično delavnico, popravilom osebnih vozil, pozneje so med svoje dejavnosti dodali še gradbeništvo, notranji transport in mednarodni cestni prevoz. Danes je osrednja dejavnost podjetja mednarodni cestni transport.

Skupina Safilo je marca napovedala, da bo zaradi načrta za uravnoteženje proizvodnih zmogljivosti skupine s trenutnimi in prihodnjimi potrebami na trgu junija letos zaprla proizvodnjo očal v Ormožu. Zaradi tega bo brez dela ostalo 557 zaposlenih.

Sredi aprila je Safilo s sindikati in svetom delavcev dosegel sporazum glede zaprtja. Med drugim so se dogovorili o višjih odpravninah in regresu ter dodatnim izplačilom zaposlenih.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice