Po sredini konstitutivni seji novega Mestnega sveta Mestne občine Ptuj je župan v odhajanju Miran Senčar tudi uradno predal »svoje« posle novoizvoljeni županji Nuški Gajšek.

Kot je pred kabinetom nove županje povedal Senčar, so njegovi naslednici pripravili dokumente, ki jih je zahtevala in tudi tiste, za katere so predvidevali, da jih je treba predložiti. »Gre za bilanco stanja občine, pregled projektov, ki smo jih izvajali letos, tistih, ki so še v teku in tistih, ki so predvideni. Na vpogled je dobil tudi tiste, ki so že v kvotah za evropski denar in jih mora Mestna občna Ptuj izvesti. Le tako se bo namreč lažje odločila, kako naprej,« je pojasnil Senčar. 

Gajškovi je odhajajoči župan v pisarni predložil kadrovsko sliko občine, plače zaposlenih in potrebne dokumente. »Seznanil sem jo tudi s telesi, v katerih sem sodeloval kot župan in tistih, v katerih so zaposleni občinski delavci ter nenazadnje s strokovnimi komisijami, za katere se je odločila, da jih zaenkrat obdrži,« je v izjavi za javnost razložil Senčar.

V prihodnjih dneh bo podatke tudi podrobneje preučila

Nova županja pa je ob tej priložnosti dejala, da so zaenkrat vsebino oziroma tisto, kar je zahtevala, pregledali zgolj »grobo«. »Seveda bom potrebne podrobnejše informacije tudi zahtevala, vseeno pa si bom sedaj vzela nekaj dni časa, da bom celotno zadevo pregledala in jo dodobra preučila,« je pojasnila Gajškova.

»Bdel« bo nad podjetju v tujini

Senčar je na vprašanje o njegovi prihodnosti in načrtih še dodal, da je že zaposlen v svojem podjetju, in sicer na delovnem mestu direktor za strateške razvoja. »Naše podjetje ima 100 zaposlenih, od tega jih je 40 na Hrvaškem, v Srbiji, Makedoniji ter Albaniji. In za slednje bom zadolžen jaz,« je o svoji prihodnosti dejal Senčar.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice