Odhajajoči župan Miran Senčar je novi županji Nuški Gajšek čestital ob izvolitvi in dodal, da so jo Ptujčani izvolili, da nadaljuje z razvojem mesta v dobro vseh občanov.

V veliki sejni sobi na Magistratu na Ptuju je potekala 1. redna (konstitutivna seja) Mestnega sveta Mestne občine Ptuj, ki jo odprl takrat še aktualen župan Miran Senčar, vodenje pa kasneje, kot je dejal, predal najstarejši svetnici Majdi Tušek iz vrst stranke Desus.

Na izid glasovanja in izvolitev nove županje brez pritožb

Od 29 izvoljenih svetnikov se jih je seje udeležilo 27, od tega 19 novih, kar je bilo po besedah Tuškove dovolj, da je ta postala sklepčna. Predvsem novo izvoljenim svetnikom so v uvodu predstavili potek glasovanja oziroma delovanje glasovalnih naprav v izogib težavam pri nadaljnjem glasovanju, v nadaljevanju pa je Aleksander Tušek, predsednik občinske volilne komisije, razložil, da so županske volitve potekale brez zapletov, prejeli pa niso tudi nobenega ugovora.

»V prvem krogu je izvoljena županska kandidatka prejela 54,96 odstotkov glasov, v drugem pa okoli 48 odstotkov. Na izid glasovanja in izvolitev nove županje tudi nihče ni vložil pritožbe,« je pojasnil Tušek.

Zahvala župana Mirana Senčarja novi županji Nuški Gajšek.

Senčar: Ponosno sem bil župan tega lepega mesta

Odhajajoči župan Senčar je novi županji Nuški Gajšek tudi čestital ob izvolitvi in dodal, da so jo Ptujčani izvolili, da nadaljuje z razvojem mesta v dobro vseh občanov, pa tudi občinskega sveta, vseh javnih zavodov in podobnega.

»Ob koncu mandata lahko rečem, da sem bil s ponosom župan našega lepega mesta. Vam pa želim uspešen mandat in lepe božično-novoletne praznike,« je pojasnil Senčar.

Županja želi izkoristiti zaupanje volivcev

Gajškova pa je po prejemu županske verige in objemu z odhajajočim županom dejala: »V veliko čast mi je, da danes prevzemam to funkcijo. Skupaj bomo stopili v zgodovinsko leto in verjamem, da bomo na temeljih spoštovanja in medsebojnega sodelovanja ter upoštevanja različnosti uspeli v naslednjem letu uspeli zgraditi tiste dobre temelje, ki bodo naš naslednji mandat naredil uspešen v vseh pogledih. Iskreno se veselim sodelovanja z vsemi in si najbolj želim, da kot ljudje ohranimo dostojanstvo, in da bomo vsem, ki so nam namenili svoj glas, dokazali, da bomo v njihovem imenu delali najboljše kar zmoremo. In njihovo zaupanje tudi uresničimo.«

Miran Senčar in najstarejša mestna svetnica Majda Tušek.
Konstitutivna seja mestnega sveta.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice