Slika je simbolična.
Podjetje GIC Gradnje iz Rogaške Slatine je vstopilo v lastniško strukturo Cestnega podjetja Ptuj.

Direktor GIC Gradenj Ivan Cajzek je za STA potrdil, da so odkupili četrtino delnic za preostanek lastništva Cestnega podjetja Ptuj, ki ga ima večinski lastnik Ferdinand Veingerl in oddali ponudbo. 

Po poročanju STA končna odločitev Veingerla še ni znana, a Cajzek upa, da bo odgovor pozitiven, saj verjame, da bo priključitev ptujskega cestnega podjetja k njihovi skupini zagotovila razvoj obeh podjetij. 

GIC Gradnje so družinsko podjetje z več kot trideset letno tradicijo, gradijo po vseh državi, a zaenkrat zgolj na visokih gradnjah. Če bi priključili Cestno podjetje Ptuj bi tako lahko zagotavljali celovite gradbene storitve, še dodajajo na STA

A za nakup te ptujske družbe se ne zanimajo samo oni. Po poročanju STA so zanimanje potrdili tudi v družbi Mineral, ki je v lasti bosanskega poslovneža Fehima Seleka

GIC Gradnje zaključujejo dva državna projekta

Podjetje ima 150 redno zaposlenih, pomagajo si s kooperanti, če jim uspe zapreti posel s Ptujčani pa se jim pridružuje še 250 zaposlenih. 

Po poročanju STA GIC Gradnje zaključujejo projekt novega potniškega terminala na brniškem letališču ter eno največjih pokritih parkirišč v Luki Koper.

Podjetnik Ivan Cajzek upa na pozitivne novice (foto: Bobo).

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice