Foto: Bobo
Volivci in volivke so na referendumu o javni RTV glasovali v prid novemu zakonu o javnem mediju. V Inštitutu 8. marec izpostavljajo, da je to predvsem zmaga ljudi in skupnosti.

Skupnosti, ki verjame, da je naša družba lahko boljša, pravičnejša, solidarna in demokratična. Za zmago je zaslužen vsak, ki je šel na volišče.

»Na referendumu smo dokazali, da ljudje verjamemo v solidarnost. Dokazali smo, da se zavedamo, da kar se trenutno dogaja na RTV Slovenija ni prav. Skupaj smo zavrnili grožnje in šikaniranje s strani nadrejenih nad zaposlenimi na javni RTV. Skupaj smo zaščitili drug drugega,« je ob zmagi na referendumu povedala Maja Koražija, koordinatorka terenske mreže Inštituta 8. marec.

Izpostavljajo tudi, da zmaga na referendumu ni bila lahka ali pričakovana.

Nika Kovač, direktorica Inštituta 8. marec, je poudarila: »Ljudje so utrujeni od nenehnih volitev. Kljub naveličanosti volitev so se danes odpravili na volišča, da so lahko glasovali za nekaj dobrega. Pokazali smo željo po spremembah, željo po drugačni družbi in dokazali smo moč skupnosti.«
 
V Inštitutu 8. marec poudarjajo, da je najvišji rezultat referenduma za javno RTV dokaz, kako pomembno je sodelovanje različnih akterjev - političnih strank, nevladnih organizacij, prostovoljcev in prostovoljk pri takšni kampanji.
 
Ob zmagi še poudarjajo, da bodo močno skupnost ohranjali v svojem nadaljnjem delovanju.
 
Zakon o RTV, ki je dobil največjo podporo ljudi, je komentiral tudi predsednik Gibanja Svoboda in predsednik vlade Robert Golob.

»Spremembe na RTV ne bo čez noč. Pričakujem, da bomo čez dva meseca zopet imeli javno RTV, ki so jo volivci danes osvobodili politike. In bodo novinarji in ostali zaposleni lahko opravljali svoje poslanstvo transparentnega in objektivnega informiranja javnosti,« je dejal.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice