Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek je po neuradnih informacijah STA odstopil z mesta direktorja.

Milan Krek je za STA dejal, da te informacije ne komentira. Člani sveta Nacionalnega inštituta za javno zdravje se bodo sicer danes sestali na seji, po neuradni informaciji pa bodo obravnavali njegovo odstopno izjavo in imenovali vršilca dolžnosti direktorja.

V medijih so 3. junija zaokrožile informacije, da namerava Krek podati svoj odstop.

Krek je tedaj za STA povedal, da politika pritiska nanj, naj odstopi, a da tega ne namerava storiti. Na položaj namreč ni bil imenovan politično, ampak na podlagi strokovnih kompetenc, je zagotovil.

Krek ne uživa zaupanja ministra za zdravje

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je večkrat pojasnil, da Krek ne uživa njegovega zaupanja, morebitna razrešitev pa je po njegovih besedah v pristojnosti sveta Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Po razrešitvi nekdanje direktorice Nacionalnega inštituta za javno zdravje Nine Pirnat ob začetku epidemije covida-19 19. marca 2020 je vodenje Nacionalnega inštituta za javno zdravje kot v. d. direktorja prevzel Ivan Eržen, po Erženu pa s polnim mandatom Krek.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice