Foto: Facebook profil Stefan Celan
Počasi v javnost curljajo imena, ki bi se lahko znašla med kandidati za stolček župana na Ptuju. Šušljalo se je tudi o tem, da bi se lahko v boj podal nekdanji ptujski župan - njegov odgovor na to vprašanje je nedvoumen.

Šušlja se, da bi se lahko v županski boj na Ptuju podal tudi nekdanji župan Štefan Čelan. Govorice smo preverili kar pri njemu. 

Njegov odgovor je bil nedvoumen, jasen. Ponovne kandidature za župana Mestne občine Ptuj ne načrtuje. 

»Osebno sem že mnogokrat pojasnil, da ne načrtujem ponovne kandidature za župana Mestne občine Ptuj,« je za Ptujinfo odgovoril Čelan. 

Kot politična organizacija bodo imeli županskega kandidata

Dodal je, da pa bo Lista dr. Štefana Čelana kandidirala na jesenskih volitvah za mestni svet, imeli bodo svojega županskega kandidata ali kandidatko, saj - kot pravi Čelan - je to iz vidika odgovornosti in resnosti političnega dela preprosto dolžnost. 

Dejal je, da se bodo na jesenskih volitvah predstavili s konkretnimi predlogi. 

»Volilnih kampanj, ki sem jih bil deležen v preteklosti, ko so posamezne politične organizacije ponujale zgolj blatenje obstoječega župana in dela njegove ekipe brez ponujenih boljših programskih rešitev, si preprosto ne želim,« je zaključil Čelan. 

Kandidaturo potrdila le Nuška Gajšek 

Za zdaj je kandidaturo na ptujskih lokalnih volitvah potrdila le aktualna županja Nuška Gajšek. Že decembra lani je poudarila, da je cilj izpeljati ta mandat in realizirati vse tisto, kar so si zadali. 

»Štiri leta je vendarle premalo, saj smo v začetku mandata začrtali pot, zastavili neke okvirje, da pa se bo to odražalo v konkretnih rezultatih, pa bi si želela, da mi ljudje zaupajo še en mandat,« je takrat za Ptujinfo razkrila aktualna ptujska županja. 

Sicer pa je po podravskih občinah ponovno kandidaturo napovedalo več županov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice