Proizvajalec avtomobilskih delov Magna bo v podjetje Lyft, ki velja za največjega tekmeca ameriškega Uberja, vložil 200 milijonov dolarjev.

Proizvajalec avtomobilskih delov Magna in podjetje Lyft sta v skupni izjavi po poročanju tiskovna agencija AFP zapisala, da bosta sodelovala predvsem pri razvoju tehnologije za samovozeča vozila.

Do napovedanega novega partnerstva prihaja v luči poročanj, da Lyft povečuje delež na ameriškem trgu, kjer se vodilni ponudnik plačljivih prevozov, ki jih vozniki opravljajo z lastnimi avtomobili, Uber sooča s številnimi škandali in sodnimi postopki, poroča STA.

S kapitalsko naložbo kanadske družbe Magna je vrednost podjetja Lyft s sedežem v San Franciscu ocenjena na skoraj 12 milijard dolarjev

»Skupaj z Magno lahko pospešimo predstavitev samovozečih vozil,« je v skupni izjavi zapisal izvršni direktor Lyfta Logan Green.

Partnerstvo z Magno bo po poročanju tiskovne agencije AFP vsebovalo skupne naložbe v razvoj in izdelavo sistemov za samovozeča vozila. Sisteme bi nato lahko kanadska družba vgradila v komponente, ki jih prodaja proizvajalcem vozil.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice