Delavci hoške Magne se bodo danes zbrali na protestnem shodu, potekal bo ob 15. uri pred stavbo Magne v Hočah.

Na protestu se bodo zbrali zaradi nezadovoljstva, ki se je zadnje leto dni stopnjevalo in doseglo vrhunec z napovedanimi odpuščanji, so danes sporočili iz Konfederacije slovenskih sindikatov.

»Po več letih odrekanj za boljši jutri bo večina zaposlenih pristala na zavodu za zaposlovanje. Kot pri zaposlenih se je v zadnjem letu nezadovoljstvo stopnjevalo tudi v sindikatu, ki je do pred letom dni Magno mnogokrat tudi javno pohvalil in označil za vzornega delodajalca.

Ustavitev proizvodnje in program presežnih delavcev pa je povzročil vrhunec nezadovoljstva, ki ga bomo z zaposlenimi izrazili na protestu pred Magno,« je v sporočilu še zapisal predsednik Konfederacije slovenskih sindikatov Gvido Novak.

Avtomobilski koncern je nedavno napovedal skorajšnje zaprtje hoškega obrata lakirnice. Takrat je sporočil, da se program presežnih delavcev nanaša na 90 zaposlenih, pri čemer naj bi nekaterim delo ponudili v njihovi graški tovarni. Na zadnjem sestanku s sindikatom pa so predstavniki Magne predložili seznam 115 zaposlenih. Razlogov za povečanje številke niso pojasnili.

Starejše novice