Pri Financah so preverili, katere so najvplivnejše ženske v slovenskem poslovnem prostoru, med njimi ni niti ene Ptujčanke.

Pri Financah so tudi letos preverili, katere so najvplivnejše ženske v slovenskem poslovnem prostoru. Osredotočili so se tako na vodje podjetij kot tudi na posameznice, ki na gospodarstvo na takšen ali drugačen način vplivajo od zunaj.

Na osnovi več merili, med drugim velikosti in uspešnosti njihovih podjetij ter širšega vpliva so oblikovali lestvico 15 najvplivnejših menedžerk. Upoštevali so tudi, ali menedžerka v podjetju, ki ga vodi, ima lastniški delež, kako pogosto se pojavlja v javnosti in katere druge družbene funkcije še zaseda.

Na prvem mestu se je obdržala Alenka Žnidaršič Kranjc, večinska lastnica skupine Prva. Na drugem mestu se je znašla Karmen Dietner, nadzornica SDH in predsednica uprave Pokojninske družbe A. Tretje mesto je medtem tako kot lani pripadlo Sonji Gole, generalni direktorici in solastnici skupine Adria Mobil.

Na četrtem mestu je Vanja Hrovat, predsednica uprave zavarovalnice Generali. Peto mesto zaseda Vanja Lombar, generalna direktorica OMV Slovenija, na šestem je Medeja Lončar, direktorica Siemensa Slovenija in Hrvaška. Pravljično sedmo mesto je zasedla prokuristka in solastnica skupine Perspektiva FT Vesna Južna, osmo pa Cvetka Franko, direktorica in solastnica Sodexa. Deveto mesto pripada Sabini Sobočan, direktorici in solastnici Varisa Lendava, deseto pa direktorici AMZS Luciji Živi Sajevec. Enajsto mesto zaseda Valerija Špacapan Friš, generalna direktorica Schenkerja, dvanajsto zaseda direktorica Carthaga Sandra Županec, trinajsto pa Verica Šenk, direktorica in solastnica Inotherma. Predzadnje mesto pripada Alenki Mozetič Zavrl, ki je direktorica in solastnica skupine Don Don, zadnje mesto pa zaseda predsednica uprave skupine Save Turizma, Renata Balažic.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice