Foto: Vlada Republike Slovenije
Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je obiskal Prlekijo.

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je včeraj, 11. junija, na povabilo poslanke Mojce Žnidarič obiskal Prlekijo. 

Srečal se je z župani občin Ormož, Razkrižje, Križevci pri Ljutomeru, Središče ob Dravi, Veržej in podžupanom občine Ljutomer ter načelnicama upravnih enot Ljutomer in Ormož. 

Pravi, da je upravna enota Ljutomer dobro organizirana

Najprej se je srečal z zaposlenimi na Upravni enoti Ljutomer, kjer se je pogovarjal s povečanim obsegom dela. 

»Na upravni enoti Ljutomer so se dobro organizirali, zato delovni procesi niso dodatno upočasnjeni, kar me veseli. Z vzpostavitvijo enotnega klicnega centra za upravne enote, podaljšanjem uradnih ur, zagotavljanjem dodatnih točk za pridobitev mobilne identitete smsPASS in digitalnega potrdila ter kadrovskimi okrepitvami smo omogočili hitro in učinkovito prilagajanje poslovanja v primerih, ko pride na določenem področju dela do izjemnega povečanja povpraševanja po upravnih storitvah,« je ob tem izpostavil minister Koritnik.

Sledil je obisk Veržeja, kjer se je sestal z župani Veržeja, Razkrižja, Križevcev pri Ljutomeru in podžupanom Ljutomera. Temu je pa sledil še obisk Ormoža, kjer se je sestal z županom Danijelom Vrbnjakom in županom Središča ob Dravi Jurijem Borkom

Pogovor tudi o gradnji širokopasovnih omrežij

Župani so se pogovarjali o soočanju občin s pandemijo ter tudi o gradnji širokopasovnih omrežij in odpravljanja sivih lis. 

Občini Ormož pa lahko sledi energetska sanacija stavbe upravne enote, saj se je Koritnik o tem pogovarjal z načelnico upravne enote Ireno Meško Kukovec. 

Starejše novice