Foto: Spletni portal Drazba.net
Okrepčevalnica z dolgoletno tradicijo, ki pa je zaprta že več let. Podjetje je v stečaju, prostor pa na dražbi.

Nekaj izjemno priljubljena haloška postojanka v Sovičah na Vidmu pri Ptuju se prodaja na dražbi. Okrepčevalnica, ki jo poznamo pod imenom Vrček je nekdaj pripadala družini Cafuta, podjetje pa je bilo odprto na ime Jožice Cafuta. 

Iz podatkov Agencije Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve je razvidno, da je bila okrepčevalnica iz evidenc izbrisana 26. junija 2015. Okrepčevalnica je šla v stečaj. 

Zdaj se lokal, velik 211,1 kvadratnih metrov prodaja na javni dražbi. Izklicna cena prostora je 46.700 evrov, hiša je iz dveh etaž, gostinski lokal pa se je nahajal v pritličju. Stavba je bila zgrajena leta 1989. 

Po informacijah prostorskega portala Republike Slovenije je stavba priključena na vodovodno in električno omrežje, ne pa tudi na kanalizacijsko in plinovodno. 

Dražba bo potekala 23. novembra, ob 15.00. 

Je interesent tudi občina?

Stavba se nahaja v občini Videm, občina pa je celo lastnica zadnjega dela stavbe, v kateri je delovala Okrepčevalnica Vrček.

O tem, ali je občina zainteresirana za odkup Vrčka smo povprašali tudi župana Branka Mariniča, a odgovorov še nismo prejeli. 

Starejše novice