Foto: Bobo
Na domu nekdanje kmetijske ministrice in nekdanje predsednice stranke DeSUS Aleksandre Pivec od ranega jutra potekajo hišne preiskave. Slednja se je na preiskave odzvala na družbenem omrežju Facebook.

Kot smo poročali danes zjutraj, potekajo hišne preiskave na več naslovih po državi, med drugim tudi na naslovu nekdanje kmetijske ministrice Aleksandre Pivec in sedežu Turistično gostinske zbornice v Ljubljani.

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah uredništva, so hišne preiskave povezane s projektom SRIPT, v katerem so bile ugotovljene številne nepravilnosti, vanj pa je bila vključena tudi Pivčeva. 

Gospodarsko ministrstvo je namreč Okrožnemu državnemu tožilstvu v Ljubljani v oktobru leta 2019 naznanilo sum kaznivih dejanj goljufije, goljufije na škodo Evropske unije in ponarejanja listin pri projektu SRIPT zoper Turistično gostinsko zbornico Slovenije, njeno direktorico Klavdijo Pergersicer tudi Ptujčanko, in druge fizične osebe, vpletene v zadevo.

Na hišne preiskave se je Pivčeva odzvala na družbenih omrežjih

Na svojem Facebook profilu se je Pivčeva, ki smo jo poskušali priklicati za odziv, na hišne preiskave odzvala v daljši objavi. Potrdila je, da so se zjutraj na njenem domu oglasili predstavniki pristojnih organov, ki izvajajo preiskavo v povezavi s primerom SRIPT. 

»Le končana strokovna in neodvisna preiskava bo dokončno potrdila, da v primeru SRIPT nisem storila nič nezakonitega,« je zapisala Pivčeva.

»Želim si, da se preiskava čim prej zaključi. Vsi postopki, ki jih izvajajo pristojni organi, so profesionalni in korektni. Z zaključkom preiskave upam, da se preneha medijski linč in neutemeljeno obtoževanje, ki se je pričel ob prevzemu predsedstva nekdanje politične stranke,« nadaljuje pisanje.

»Deležna sem hudih groženj in izjemnih pritiskov od trenutka, ko sem še kot ministrica pričela z odkrivanjem nezakonitih ravnanj. Ne le jaz, tudi moja družina in moji otroci, vsi smo izjemno izpostavljeni. Z namenom, da se me odstrani iz političnega prostora, se me osebno blati in diskreditira že dlje časa,« še dodaja Pivčeva.

Pisanje pa zaključuje s temi besedami: »Tudi jaz sem človek in tudi jaz mama, ki ima vsaj minimalno pravico do zasebnosti in ustavnih pravic. Zato se bom še naprej borila za vse, ki se jim je storila krivica in za dobro ljudi v naši deželi.«

Za pojasnila v zvezi s preiskavo smo se obrnili tudi na Generalno policijsko upravo, kjer so nam potrdili, da Nacionalni preiskovalni urad opravlja hišne preiskave na območju Republike Slovenije, a več podatkov zjutraj niso razkrili.

Kasneje so sporočili, da Nacionalni preiskovalni urad, ob pomoči in sodelovanju kriminalistov iz Policijske uprave Ljubljana in Policijske uprave Koper, danes izvaja preiskave stanovanjskih, poslovnih in drugih prostorov na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje, Koper in Nova Gorica.

Nacionalni preiskovalni urad na 29 hišnih preiskavah zaradi sumov kaznivih dejanj goljufije na škodo

Preiskovalci opravljajo hišne preiskave zaradi suma storitve kaznivega dejanja goljufije na škodo Evropske unije in zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti.

Protipravna premoženjska korist, ki je nastala s storitvijo kaznivih dejanj, znaša več kot 100.000 evrov.

Osumljenih je 14 fizičnih oseb in ena pravna oseba, pri čemer trenutno nobena oseba ni pridržana, so sporočili.

Trenutno poteka 29 hišnih preiskav. Pri izvajanju hišnih preiskav sodeluje 78 preiskovalcev Nacionalnega preiskovalnega urada in ljubljanskih ter koprskih kriminalistov.

Za navedena kazniva dejanja je predpisana kazen zapora od enega do osmih let, predkazenski postopek usmerja Specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

kurentberger (nepreverjen)

bolje hišna preiskava
ta traja en dan
ponedeljkov POPUŠITIS pa traja večno
Si lahko zamislite, kako bo otrok rekel mami leičarski
jutri pa ne grem v šolo
ker me je sram da si ga pred celo Slovenijo POPUŠILA

tanja flaškon (nepreverjen)

zakaj si tak pokvarjen
Zakaj mešaš otroke v politiko
Niso otroci krivi
če imajo takšne starše
ki so ga popušili
Jočem da veš
iskreno joćem
nad teboj

In reply to by kurentberger (nepreverjen)

Starejše novice