Po informacijah, ki smo jih pridobili v uredništvu, potekajo hišne preiskave na več naslovih po državi, med drugim tudi na domačem naslovu nekdanje kmetijske ministrice Aleksandre Pivec.

Po informacijah, ki smo jih pridobili v uredništvu, potekajo hišne preiskave na več naslovih po državi, med drugim tudi na naslovu nekdanje kmetijske ministrice Aleksandre Pivec.

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah potekajo hišne preiskave na več naslovih po državi, med drugim tudi na domu Aleksandre Pivec in sedežu Turistično gostinske zbornice v Ljubljani

Za odgovore smo se obrnili na Generalno policijsko upravo, kjer so nam potrdili, da Nacionalni preiskovalni urad opravlja hišne preiskave na območju Republike Slovenije.

»Več podatkov vam trenutno ne moremo posredovati zaradi varovanja interesa predkazenskega postopka,« še dodajajo na Generalni policijski upravi.

Pivčeva pokomentirala hišne preiskave na družbenih omrežjih

Na svojem Facebook profilu se je Pivčeva, ki smo jo poskušali priklicati za odziv, na hišne preiskave odzvala v daljši objavi. 

Potrdila je, da so se zjutraj na njenem domu oglasili predstavniki pristojnih organov, ki izvajajo preiskavo v povezavi s primerom SRIPT. 

»Le končana strokovna in neodvisna preiskava bo dokončno potrdila, da v primeru SRIPT nisem storila nič nezakonitega,« je zapisala Pivčeva, več pa v članku z naslovom Odziv Pivčeve na hišne preiskave: »Z namenom, da se me odstrani iz političnega prostora, se me osebno blati«.

In kaj naj bi bil povod za preiskave?

Spomnimo, da je bila nekdanja kmetijska ministrica Aleksandra Pivec primorana odstopiti s položaja ministrice zaradi ponavljajočega vzorca spornih ravnanj. Med drugim je veliko prahu dvignila zaradi dvodnevnega zasebno-službenega obiska na Krasu in nastanitvijo v izolskem hotelu Marina.

Še pred tem je bila Pivčeva vključena tudi v projekt SRIPT, v katerem so bile ugotovljene številne nepravilnosti. Gospodarsko ministrstvo je namreč Okrožnemu državnemu tožilstvu v Ljubljani v oktobru leta 2019 naznanilo sum kaznivih dejanj goljufije, goljufije na škodo Evropske unije in ponarejanja listin pri projektu SRIPT zoper Turistično gostinsko zbornico Slovenije, njeno direktorico Klavdijo Perger, sicer tudi Ptujčanko, in druge fizične osebe, vpletene v zadevo.

Ministrstvo je pri preverjanju izpolnjevanja pogodbe o sofinanciranju projekta Strateško razvojno inovacijsko partnerstvo Turizem oziroma SRIPT junija letos zaznalo okoliščine, na podlagi katerih je vložilo naznanitev suma izvršitve omenjenih kaznivih dejanj.

Med sodelavci pri projektu je bila tudi sedanja kmetijska ministrica Aleksandra Pivec. Kot je takrat poročal STA, Pivčeva, ki naj bi za delo pri projektu prejela okoli 35.000 evrov bruto honorarja, svojega dela pri projektu »dejansko sploh ni opravila, vsaj v celoti ne, in da si je - ob pisanju poročila in obračunavanju honorarjev - nesramno prisvojila tuje delo oziroma opravljeno delo drugih sodelavcev na projektu«. Pri tem naj bi po navedbah medijev celo šlo za ponarejanje, krajo intelektualne lastnine in goljufijo.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Kvargl (nepreverjen)

Sandra je v redu. Pustite jo na miru. Mar bi raje dopustovala v Taverni. Ali bi tefaj bil mir???
Klavdija pa čisto nekaj drugega. Prava kača...

Starejše novice